Liga nacija: Čehija pobedila Švajcarsku, Haaland odneo pobedu Norveškoj u Srbiji

Liga nacija: Čehija pobedila Švajcarsku, Haaland odneo pobedu Norveškoj u Srbiji

Dok je Španija bila domaćin Portugalu u Benito Viljamarinu, pet mečeva odigrano je prvog dana ovog 3. U istoj grupi Lige A kao La Roja i Seleçao, Češka Republika je ugostila Švajcarsku u Pragu. Národní tým je mogao da zahvali svom napadaču Kuhti, koji je postigao protezu uprkos Okaforovog izjednačujućem rezultatu pre pauze.

U utakmicama Lige B, novi potpis Mančester sitija Erling Haaland doneo je Norveškoj sva tri boda na tlu Srbije sa najužom razlikom. Izrael je osvojio bod iz kasnog remija protiv Islanda i Švedska je savladala Sloveniju za prvu pobedu na međunarodnoj pauzi. Konačno, u trećem rangu, Grčka je pobedila Severnu Irsku.

Kompletni rezultati multipleksa

Liga A

  • Španija-Portugalija (sažeto ovde)

  • Reputaciju. Češki 2-1 Švajcarska: Kuhta (11′, 58′) / Okafor (44′)

Liga B

  • Albanija-Rusija (otkazano)

  • Izrael 2-2 Island: Abada (25′), Vajsman (84′) / Helgason (42′), A. Sigurdsson (53′)

  • Srpski 0-1 Norveška : Haaland (26′)

  • Slovenija 0-2 Švedska : Forsberg (olovka, 39′), Kuluševski (88′)

Liga C

  • Severna Irska 0-1 Grčka : Bakasetas (39′)
Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.