Danska – Srbija: zvanične postave

Danska - Srbija: zvanične postave

Euro 2024 se nastavlja i ovo je pakleni duel u Grupi C. Tako Danska i Srbija ukrštaju mačeve za kvalifikacije za nokaut fazu. Danci Kaspera Hjulmanda artikulisani su u 3-4-1-2 sa Kasperom Šmajhelom kao poslednjim bastionom iza Joakima Andersena, Janika Vestergarda i Andreasa Kristensena u odbrani. Vezni red čine Morten Hjulmand i Pjer-Emil Hojbjerg dok su Aleksandar Bah i Joakim Maehle pozicionirani kao klipovi. U napadu, Jonas Wind i Rasmus Hojlund su povezani ispred Kristijana Eriksena.

Beli orlovi su sa svoje strane artikulisani u 3-5-2 sa Predragom Rajkovićem kao poslednjim bastionom iza Nikole Milenkovića, Miloša Veljkovića i Strahinje Pavlovića u odbrani. Vezni red čine Ivan Ilić i Nemanja Gudelj dok su Andrija Živković i Srđan Mijailović pozicionirani kao klipovi. U napadu iza Aleksandra Mitrovića stoje Saša Lukić i Lazar Samardžić.

Kompozicije

Srbija: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković- Samardžić, Lukić – Mitrović

Danska: Schmeichel – Andersen, Christensen, Vestergaard – Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Maehle – Eriksen – Wind, Hojlund

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.