Euro 2024: Srbija ugrabila remi na kraju neizvesnosti protiv Slovenije!

Euro 2024: Srbija ugrabila remi na kraju neizvesnosti protiv Slovenije!

Početak ovog drugog dana Evrokupa sa dve ekipe već leđima ka zidu. Sa jedne strane, Srbija, koja je izgubila od Engleske u svom prvom meču na takmičenju. Pobeda je stoga imperativ. Slovenija je sa svoje strane imala malo više prostora za manevre zahvaljujući remiju protiv Danske, ali zemlja koja nikada nije dobila meč na Evro takođe je želela da pobedi kako bi se stavila u dobru poziciju i zavisi samo od sebe poslednjeg dana i ovog duela protiv Engleza. Slovenci su utakmicu počeli istom postavom kao u prvom meču, sa Sporarom i Seskom. Sa srpske strane ima dosta dobrih ljudi sa napadačkim triom sastavljenim od Tadića, Mitrovića i Vlahovića.

Nezadrživo su obe ekipe ostale oprezne od starta. Bio je dobar šut Mlakera, ali je Rajković dobro intervenisao (8′). Nema šta drugo da se prijavi… Malo po malo, Slovenci su preuzeli kontrolu nad utakmicom, vrlo brzo su oporavili loptu i sprečili Srbe da grade. Utakmica nije bila baš živahna, mora se reći, čak i ako je Srbija odavala utisak buđenja oko pola sata, uz pokušaj Vlahovića dobro uhvaćenog oblaka (27′). Mitrović je za dlaku promašio metu zaglavljem (31′). Ako je Slovenija pogodila post preko Elšnika (37′) na najveću šansu na meču, Srbi su sve lakše počeli da pronalaze prostor i stavljaju zanimljive lopte u ložu. Oblak je morao brzo da izađe ispred Mitrovića kako bi sprečio napadača da ga šutira iz neposredne blizine (42′).

Srbi požnjeveni

Rezultat je bio prilično logičan na pauzi uprkos ovoj srpskoj dominaciji na kraju prvog kola. Srbija je posle pauze nastavila odlučno da pokazuje napadačke namere i Tadić je ponudio volej lopte Mitroviću, koji se ponovo suprotstavio dobrom Oblaku (47′). Pozadi, Bijol je bio veoma blizu da pokvari podvig golmana Atlético-a sa neuspešnim odobrenjem na krošeu, koji mu je okrznuo postavu. Sateran u ćošak, Slovenija je ipak odgovorila prelepim pogotkom Šeška, spasao ga je odlučujući Rajković (58′). Mitrović je, na vidiku ali malo nespretan večeras, video da njegov poluvolej ide daleko iznad prečke (65′).

Sat je otkucavao, a mi smo išli ka prvih 0:0 ovog Evra… Dok Slovenci nisu odlučili da pređe na drugu. U dobro izvedenoj tranziciji koju je sam pokrenuo, Karničnik je razapeo Srbe. Stigavši na daleku postavu, poslao je dobar kroše iz Elšnika u zadnju mrežu (1-0, 68′). Mali preokret, s obzirom da su Srbi bili superiorniji u igri. Posle toga, Mitrović je, još uvek nesrećan, pogodio prečku (71′). Karničnik je, inspirisan, video dvostruku mušicu široku nekoliko centimetara od posta sa ovim dobro tajm-time kros-šotom (79′). Uprkos novim vrućim situacijama za Srbe, rezultat se nije promenio… Pre 90-te+5. Iz kornera se izdigao Luka Jović, koji je ušao u drugom poluvremenu, izdigao se iznad odbrane i poslao loptu u potiljak. Bod iz žreba koji spasava Srbe od skoro katastrofe i koji je prilično fer imajući u obzir scenario utakmice. Ekipa Milinković-Savić igraće za svoju kartu za nokaut fazu protiv Danske. Slovenija će isto uraditi protiv Engleske.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.