Slovenija – Srbija: zvanične postave

Euro 2024, Srbija: Privremena lista proširena na 35 najavljenih igrača

Oba tima imaju kartu da igraju. Za ovaj drugi dan Grupe C Slovenija i Srbija suočavaju se u 15 časova u Minhenu i nadaju se da će se kvalifikovati u nokaut fazu. U prilično homogenoj grupi, uprkos prisustvu Engleske, jedan od favorita Evrokupa, Slovenci i Srbi mogu dobro protiv Danaca da završe na drugom mestu ili među najboljim trećeplasiranim ekipama. Prvog dana Slovenija je pobedila Dansku (1-1) dok je Srbija izgubila sa najužom razlikom od Tri lava (0-1). Meč možete pratiti uživo uz komentar na Super Sport od 15 časova.

Za ovaj meč Slovenija je startovala u ravni 4-4-2 sa Oblakom, golmanom Atlético de Madrida, na golu, odbranom Karčinika-Drkušića-Bijol-Janza, linijom četiri Sojanović-Gnezda Cerin-Elsnik-Mlaker u sredini i zanimljivim sporarsko-sesko duelom u napadu. Na drugoj strani, Srbija je počela u formaciji 3-5-2 sa Rajkovićem na golu i rearguardom Veljkovića, Milenkovića i Pavlovića. Živković i Mladenović će animirati bokove dok je Ilić, na račun Milinković-Savića, a Lukić u srcu igre. Konačno, Tadić će podržati dvojicu golgetera Vlahovića i Mitrovića.

Zvanične linije:

Slovenija: Oblak – Karčinik, Drkušić, Bijol, Janza – Sojanović, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlaker – Sporar, Šeško

Srbija: Rajković – Velkjović, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Vlahović, Mitrović

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.