Srbi prete da će napustiti Evre

Euro 2024, Srbija: Privremena lista proširena na 35 najavljenih igrača

Hrvatska i Albanija su se juče suočile drugog dana Grupe B Evro. Dva tima su u Hamburgu remizli 2-2. Na tribini Volksparkstadiona, navijači dva balkanska tima pevali su antisrpske nacionalističke pesme. Fraze kao što su „ubij, ubij, ubij Srbina“ su ih pokrenuli Albanci i Hrvati. Srbi uopšte nisu prihvatili ono što se juče dogodilo u Hamburgu i pozivaju na sankcije UEFA.

„To što se desilo je skandalozno i tražićemo sankcije od UEFA. Srpski lider je takođe izvršio pritisak na zemlju, sugerišući da bi zemlja mogla da bude „spremna da ne nastavi takmičenje (…) ako ih UEFA ne kazni“rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Srpske federacije, o šta su izvestili srpski mediji Vreme.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.