Euro 2024: Utakmica Engleska-Srbija klasifikovana kao visokorizični

Euro 2024: Utakmica Engleska-Srbija klasifikovana kao visokorizični

Dok će Euro 2024 početi ovog petka uvodnom utakmicom između Nemačke i Škotske, takmičenje će trajati do 14. jula. To znači mnogo rada za nadležne i bezbednosne službe kako bi se osiguralo da se događaj održi u najboljim mogućim uslovima. Prema Telegraf, nemačka policija očekuje najgore za utakmicu Srbija – Engleska u nedelju, 16. juna. Neredi su se 2016. odigrali tokom utakmice između Engleske i Rusije u Marseju i čak tokom finala Evropskog prvenstva 2020. bilo je nereda.

Nemačka policija je zbog toga oprezna u vezi sa ovom utakmicom, koju su označili kao onu sa najvećim rizikom od ekscesa. Očekuje se da će utakmica, koja se održava u Gelzenkirhenu, dočekati oko 40.000 ljudi, a očekuje se dolazak 500 srpskih huligana u nemački grad, koji je u takođe najmanji grad koji organizuje utakmice. „Postoje rizici, naravno, ali mi smo veoma, veoma dobro pripremljeni. U principu, naše jedinice za borbu protiv nereda će se pritajiti. Ali ako pojedinci ili grupe žele da seju nered ili se upuste u nasilničko ponašanje, ove policijske jedinice će biti tamo. Bićemo tamo i intervenisaćemo i preduzeti proaktivne mere.“– rekao je za engleske medije Piter Obojica, šef policije Gelzenkirhena.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.