Real Madrid: Dolazak Kajlijana Mbapea kritikovan u Nemačkoj

Real Madrid: Prve zapanjujuće cifre ugovora Kajlijana Mbapea

Transfer Kajlijana Mbapea u Real Madrid ne samo da usrećuju ljude. Nakon objave o njegovom odlasku u Casa Blanca, hiljade komentara zapalilo je društvene mreže. Maks Eberl bi trebalo da se uzdigne na debatu. Sportski direktor Bajern Minhena dao intervju Sueddeutsche Zeitung, tokom koje je kritikovao transfer 25-godišnjaka u špansku prestonicu. Nemac je zabrinut zbog ekonomskog trenda koji okružuje svet fudbala, a upravo i pohlepe u ovoj sredini.

„Uvek možete da budete pohlepniji za novcem, ali svi oni koji su pohlepni za novcem postepeno će postati ekser u kovčegu fudbala. Ako, u nekom trenutku, sav novac nestane (sa pijace), neće ostati ništa za poslovanje. Govorimo o stotinama miliona. Previše je i u jednom trenutku, imamo utisak da će eksplodirati (…) Novac izlazi sa pijace. Nijedan klub to ne koristi. Igrači, porodice, agenti, svi imaju koristi, ali ne i klubovi.“on je presudio.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.