Saudijska Arabija želi da otme 6 zvezdica iz FK Barselona

FK Barselona se rasturila zbog Rafine

FK Barselona se priprema za veoma komplikovan prozor letnjeg transfera. U krhkoj finansijskoj situaciji, a ne pomaže joj finansijski fer-plej La Lige što mu ne daje prostora za manevrisanje koje bi regrutovao, klub zna da će morati da se rastane od jednog ili više igrača sa visokom tržišnom vrednošću. Pogotovo što će Hansi Flik verovatno želeti da dovede neke od svojih ljudi. Moramo da skratimo da se nadamo da жemo moжi da regrutujemo, jasno.

Ali, to nije tako lako, pošto ako ostavite po strani engleske gigante, PSŽ ili Bajern, malo je klubova koji mogu finansijski da se pozicioniraju na igračima FK Barselona. Srećom, saudijska liga i dalje ima iste lude ambicije. Za razliku od drugih velikih evropskih klubova, direktori Barse ne vide Al-Ahlija, Al-Ittihada ili Al-Nasra kao pretnju, nego kao priliku da donesu velike čekove.

Igrači nisu previše zagrejani za sada

Kao što je objašnjeno Mundo Deportivo, u timu je šest igrača koji bi ovog leta mogli da odu u arapsku zemlju. Prvo, Žil Kunde, a zatim Al-Ittihad, gde je ramon avion, nekadašnji iz Barse, upravo stigao. Katalonski klub računa na Francuza, ali bi velika ponuda mogla da promeni igru. Sledi Rafina koji bi, prema pisanju medija, mogao da bude predmet ponude od 100 miliona evra. Barča bi bez oklevanja dao zeleno svetlo, ali igrač očigledno nije baš raspoložen da napusti Kataloniju.

Slična situacija je i za Mark-Andre ter Štegena, koji će verovatno dobiti ponude, ali zapravo ne želi da ode. Robert Levandovski takođe želi da nastavi uprkos veoma jakom interesovanju saudijske vlade za njegove usluge. Klement Lenglet, koji se vratio sa pozajmice i očigledno nije u planovima kluba za razliku od svih pomenutih igrača, već je odbio dve saudijske ponude na veliko nezadovoljstvo svog menadžmenta. Na kraju, tu je i drugačiji slučaj Žoaa Félixa, koji (još) ne pripada Barsi ali je žudnja za SPL- om. Dovoljno je reći da se sa strane direktora nadaju da će uspeti da prodaju bar jednog ili dva igrača saudijskim klubovima…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.