Barça: Deko je postavio svoj prioritet za prozor letnjeg transfera

Barça: Deko je postavio svoj prioritet za prozor letnjeg transfera

Joan Laporta, predsednik FK Barselona, je to objavio: želi novog vingera za sledeću sezonu. Radeći na ovoj velikoj osovini prozora transfera, Deko, sportski direktor kluba, otkucao je nekoliko imena. Ksavi je preferirao profil Niko Vilijamsa, brz i sposoban da stvori neravnotežu svakog trenutka. Ali Deko veruje da je Luis Dijaz bolji profil za Barku, prema Sport. Prema pisanju katalonskih medija, sportski direktor je Kolumbijca stavio kao svoj prioritet jer je bolji u tesnim prostorima, više u skladu sa Barsinim stilom igre.

Niko Vilijamsu bi trebalo više prostora da pokaže svoje kvalitete, nešto što Barsina igra retko nudi. Deko se stoga usredsredio na Luisa Dijaza. Sa Liverpulom je Kolumbijac imao punu sezonu sa 51 utakmicom (13 golova i 5 asistencija u svim takmičenjima). Iako sportski direktor Barse ima odličan odnos sa predstavnicima igrača, a Kolumbijac je navijač Barse, zadatak obećava da će biti težak. Pošto je kupljen za 50 miliona evra u zimu 2022, Liverpul će neizbežno želeti da povrati uloženu sumu. Takođe je neophodno, a pre svega, da su Redsi spremni da prodaju, jer počinju novu eru pod Arne Slotom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.