Real Madrid: Novčana reakcija Karla Anćelotija na dolazak Kajlijana Mbapea

PSG: Ahraf Hakimi žali zbog odlaska Kajlijana Mbapea

Ovo je već veliki potez prozora letnjeg transfera za 2024. godinu, čak i ako je najavljen već nekoliko meseci. Ovog ponedeljka Real Madrid je najavio dolazak Kajlijana Mbapea. Bivši igrač PSG-a potpisao je na 5 godina u svom voljenom klubu. Na papiru, to je veliki potez madridskog kluba koji dobija jednog od najboljih igrača na planeti. Međutim, dolazak Bondynoisa je bio posebno pod znakom pitanja na sportskoj strani Merenguesa.

Kakvu ulogu treba dati francuskom napadaču u timu koji nastupa i čini da njegove dve zvezde Vinicius Junior i Džud Belingem zablistaju? Na kojoj poziciji bi trebalo da igra kada je Karlo Anćeloti ugradio dvostruki napad sa Viniciusom Juniorom naslonjenim na levu stranu (poželjna strana Kajlijana Mbapea)? Toliko pitanja koja su imala zasluge da budu interno postavljena na strani Real Madrida. Prema informacijama iz Marca, održano je nekoliko sastanaka uz prisustvo Karla Anćelotija.

Anćeloti će mu pomoći da se integriše

Italijanski trener, koji je veoma uložen u sledeću sezonu, ima misiju: da olakša adaptaciju Kajlijana Mbapea u Real Madrid. Prema nesmotrenosti madridskog dnevnika, Anćeloti je bio vrlo jasan tokom tih sastanaka, neće biti problema. „Kako će igrač koji postigne gol po utakmici biti problem?“Karlo Anćeloti je rekao tokom ovih sastanaka sa svojim rukovodstvom. Generalno gledano, uprava nikada nije sumnjala u doprinos Kajlijana Mbapea i njegov transfer u Real Madrid je bio izvestan.

Marca dodaje da na strani Valdebebasa ima mnogo radosti zbog ideje da se Kajlijan Mbape igra u madridskim bojama. Uprava, međutim, zna da će morati da upravlja klimom oko igrača i tokom mnogih kritika. Međutim, klub ne sumnja u njegovu sposobnost da izdrži pritisak i dođe do dogovora sa Belingemom i Vinicijusom juniorom. Real Madrid takođe veruje da je Karlo Anćeloti savršen trener za upravljanje slučajem Mbapea i da će sve biti na svom mestu da Kajlijan Mbape brzo nastupi u belim bojama Reala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.