Plan Real Madrida i Kajlijana Mbapea da očiste svoj degradirani imidž

Plan Real Madrida i Kajlijana Mbapea da očiste svoj degradirani imidž

Dolazak Kajlijana Mbapea je ogroman sportski i marketinški udarac za Real Madrid. Karlo Anćeloti vidi da jedan od najboljih igrača na planeti stiže u svoju svlačionicu, dok uprava trlja ruke razmišljajući o svim sponzorima koje će Francuz privući i derivatnim proizvodima koji će biti prodati.

Ali ne smemo zaboraviti jednu stvar: Kajlijan Mbape nije uvek bio popularan u Madridu. Poslednjih godina, posle odbijanja da se pridruži Merenguesima, zaoštitili su ga neki navijači Madriđana, koji su ga posebno kritikovali što igra sa interesovanjem kluba iz španske prestonice da dobije povećanje plata u PSG- u. Nezadovoljstvo koje još uvek postoji među manjinskim delom madridske javnosti, ali koje je generalno dobro izbledelo.

Dobro utvrđena strategija

A ovo je, delimično, zahvaljujući planu komunikacije koji predvode Real Madrid i napadač. Kao što je naznačeno Relevo, Florentino Perez i igrač su uspeli da ubede zadružne igrače raznim akcijama. Značajne finansijske žrtve KM7, dobro naglašeni od strane madridske štampe, na primer su pomogli da se poboljša rejting popularnosti igrača, koji će primati platu više nego prepolovljenu u odnosu na ono što je dobio u Parizu.

Njegova poruka na španskom na društvenim mrežama, sa fotografijama na kojima je kao klinac sa džemperom Real Madrida, takođe ide u ovom pravcu i ta želja da se pokaže da je igrač pravi igrač madridista još od detinjstva. Kao i mnoge publikacije igrača iz tima da mu požele dobrodošlicu, kao da žele da ubede navijače da urade isto. Izjava igrača na konferenciji za novinare u utorak, zahvalivši se Perezu i ponovo evocirajući san koji je imao da igra za Casa Blanca, takođe su bili deo ovog komunikacionog plana. Ali kao što znamo, iznad svega je na terenu da ćemo morati da razgovaramo!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.