PSŽ duguje Kajlijan Mbapeu mnogo novca!

Dolazak Kajlijan Mbapea je već podeljen u Madridu!

Sada je zvanično. Posle nekoliko godina propuštenih termina, Real Madrid i Kajlijan Mbape će sada biti povezani do 2029. I dok se skromna objava odigrala na društvenim mrežama, velika prezentacija bi trebalo da se održi na kraju evra u Nemačkoj na stadionu Santjago-Bernabeu koji bi trebalo da bude rasprodat za tu priliku. I dok će nositi broj 9 za svoju prvu sezonu sa Merenguesima, kao i njegov idol Kristijano Ronaldo 2009-10, kapiten francuskog tima izrazio je radost zbog ideje da se pridruži Kasa Blanki na Instagramu: »Ostvarenje sna. Tako srećan i ponosan što sam se pridružio klubu mojih snova, Real Madridu. Niko ne može da razume koliko sam uzbuđena sada. Radujem se što ću vas videti, Madridisti, i hvala vam na neverovatnoj podršci. Hala Madrid!»

Reči koje će neizbežno oduševiti iberijske navijače, ali koje bi mogle da nateraju neke pariske navijače da se zgrče. I zaista, dok su neki već bili u sukobu sa 25-godišnjim napadačem posle njegove pomalo sumorne sezone, ova poruka se jasno može pojaviti kao potvrda njihove teorije da je Kajlijan Mbape već mesecima imao glavu u Madridu. Pored toga, ova vesela poruka jasno je u suprotnosti sa jednom od poslednjih izjava pariskog broja 7. Za CNN, ovaj drugi je iznenađujuće objasnio razloge svog produžetka sa Parizom 2022: „bilo je više od PSG-a, bilo je Svetsko prvenstvo u Kataru, bilo je mnogo stvari oko njega. Bila je to velika i teška odluka. Bilo je veoma teško za 20-godišnjeg dečaka (imao je 23 godine, beleška urednika). Ali ne žalim ni za čim. U karijeri moraš da donosiš teške odluke i to sam i uradio. Posle toga sam postao najbolji strelac u istoriji PSG-a. Samo želim da se setim lepih stvari. Naravno, to nije bila laka situacija, ne bih želeo da iko prolazi kroz to.»

PSG nije platio Kajlijan Mbape od aprila!

Nedavno je odnos između njega i Nasera Al-Kalaifija, pariskog šefa, postao hladan. Protiv pozadine prekršenih obećanja, žalba između njih dvojice je čak dovela do žestoke rasprave između njih pre poslednjeg sastanka kapetana Les Bleusa na Parc des Princes protiv
u Tuluzu. U svojoj prvoj oproštajnoj poruci, Kajlijan Mbape je čak odbio katarskog predsednika svojim snimkom zahvalnosti. Međutim, iako je mali broj ljudi razumeo njegovu poruku, neki su mogli jasno da vide ovog utorka posle najnovijih otkrića Tim. Zaista, prema rečima naših kolega, PSG duguje mnogo novca francuskom internacionalu sa 77 kapica.

Prema njihovim rečima, kapitalni klub još uvek nije isplatio igračem aprilske i majske plate. Još gore, bonus koji je trebalo da bude isplaćen u februaru još uvek nije isplaćen 25-godišnjem napadaču. Glavni klub tada veruje da je u okviru svojih prava. Prema informacijama naših kolega, ove neplaćene sume dolaze iz dogovora svih strana u avgustu u vreme ponovnog uvođenja igrača. Tada je klub tražio od igrača da uloži finansijski napor u slučaju njegovog odlaska. Iako je najavio odlazak u februaru, klan igrača to očigledno ne vidi tako i NAK, koji ima zamrznute odnose sa Florentinom Perezom i Mbapeom, smatra da je sada na Real Madridu da to plati. S tim što je njegova junska plata takođe ugrožena, Kajlijan Mbape je prepustio svojim advokatima da reše slučaj što je pre moguće. Ako se ne postigne dogovor o rešavanju problema, na pravnoj komisiji LFP-a je da donese odluku o ovoj finansijskoj govedini.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.