Real Madrid: Prve zapanjujuće cifre ugovora Kajlijana Mbapea

Real Madrid: Prve zapanjujuće cifre ugovora Kajlijana Mbapea

Ovog puta, venčanje će se zaista održati. U ovom slučaju nema više preokreta i preokreta. Kajlijan Mbape posle sedam sezona sa glavnim klubom zvanično napušta Pari Sen Žermen, Francusku i Ligu 1. On se pridružuje Real Madridu potpisivanjem petogodišnjeg ugovora. Nekoliko dana posle 15. uspeha u Ligi šampiona, madridski klub je objavio dobre vesti u zvaničnom saopštenju objavljenom na svom sajtu i podelio na svojim društvenim mrežama: „Real Madrid CF i Kajlijan Mbape postigli su dogovor da će biti igrač Real Madrida narednih pet sezona“. Pored eksplozivnog sportskog obećanja zajedno sa drugim zvezdama kao što su Vinicius Júnior, Rodrygo, Jude Bellingham između ostalih, kapiten francuskog tima može da računa na dobro smišljen dogovor sa Florentinom Perezom da bi ovaj san bio moguć.

„Ostvarenje sna. Tako srećan i ponosan što sam se pridružio klubu mojih snova, Real Madridu. Niko ne može da razume koliko sam uzbuđena sada. Radujem se što ću vas videti, Madridisti, i hvala vam na neverovatnoj podršci. Hala Madrid!“, reagovalo je brzo, dok je nekoliko igrača i legendi Real Madrida sledilo taj primer slanjem više poruka ohrabrenja i dobrodošlice. Nova istorijska era otvara se u Kasa Blanki narednih pet sezona pošto je francuski internacionalac potpisao ugovor do 2029. Drugim rečima, pet godina sa sve višim ciljevima. Sve to praćeno sočnom platom i zlatnim bonusima. U to je superzvezda koja je stigla u Madrid u ponedeljak, 3. juna 2024. godine.

Bonus od 100 miliona!

Prvi važan element: Kajlijan Mbape će biti najplaćeniji igrač u ekipi zvanično u narednih pet sezona. Dok čeka da konačna cifra bude premašena, njegova plata je određena na oko 15 miliona evra neto (ili oko 20 miliona bruto u Španiji). Cifra mnogo manja od onoga što je dobio u Pari Sen Žermenu gde je Bondynois imao godišnju platu od oko 72 miliona bruto. Sa ovim gnezdećim jajetom, nadmašiće Viniciusa i Belingema na skali plate. Brazilac dobija honorar od oko 12 miliona evra neto. Britanci se približavaju sa 11 miliona evra. Zatim dolaze Alaba (oko 12,5 miliona evra), Kros (13 miliona evra) i Modrić (11,5 miliona evra), čiji je ukupan iznos znatno smanjen kada je obnovljen za ovu sezonu. Figure prenete MARCA I ACE. Zemljotres u Kajlijan Mbapeu već potresa madridski grad.

Međutim, plata Kajlijana Mbapea u Real Madridu krije nekoliko aneksa. S jedne strane, prava na sliku. Sporazumom je predviđeno da igrač bude u stanju da zadrži 100 odsto potpisanih ugovora pre potpisivanja u Kasa Blanki i, u onima koji su posle toga zatvoreni, 20 odsto će se vratiti u klub. Koliko će zarađivati svake godine od reklama? To je vrednost koja je još uvek nepoznata, ali uzimajući poslednjih nekoliko godina kao referencu, ta cifra bi bila oko 30 miliona evra neto svake sezone. Ova suma će biti dodata na 15 miliona plate… a njegov bonus za potpisivanje je 100 miliona evra. Tome moraju da se dodaju i mnogi bonusi koji se mogu aktivirati pod uslovima, uključujući i golove postignute u pobedi na Balon d’Oru. Kako pišu španske novine ACE, „Novi igrač stiže na Santjago-Bernabeu i postaje najplaćeniji igrač u celom timu. Novi Galaktiko za galaksiju..

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.