Liga šampiona, Real Madrid: Barselona je luda od besa!

Liga šampiona, Real Madrid: Barselona je luda od besa!

Nisu samo navijači Borusije Dortmund bili ti koji su se teško probudili u nedelju. Zapravo, vrlo je verovatno da su navijači FK Barselona imali lošiju noć od Nemaca, jer je takvo trčanje već bio pravi podvig i bilo je neočekivano od ljudi Edina Terzića. Navijači Barselone videli su kako njihovi madridski neprijatelji osvajaju još jednu evropsku titulu, dok njihov voljeni klub izlazi iz još uvek veoma osrednje sezone.

Postoje dve struje misli u katalonskoj štampi jutros. Pre svega, oni koji jasno štrči, ne plašimo se reči. U članku na naslovnoj strani svog sajta, novine Sport napada Merenguese i rastura 15 evropskih titula glavnog kluba, ističući određene sudijske greške koje bi, prema pisanju medija, pomogle Madrileñosima da imaju takav dosije. Veoma grubo, članak napada i činjenicu da u Madridu razmišljamo samo o brojkama i uspesima, kao i da je klub opsednut samo time. Pored toga što je napravio medijsku mašinu koja real Madrid predstavlja kao jaču i moćniju nego što zaista jeste.

Neki su fer plej

U članku po Mundo Deportivo, takođe osećamo mnogo gorčine: „Isti film kao i obiиno. Real Madrid nije zaslužio, patio i na kraju ponovio istu priču. Fudbal je najnepedniji sport“. Istovremeno, neki novinari ostaju fer-plej, ali ipak pokazuju izvesno razočaranje. „Pre svega moramo da čestitamo Real Madridu. To je njegova konkurencija, on je udoban, ume da upravlja situacijama i koristi prilike.“, piše novinar Santi Nola, glavni i odgovorni urednik Mundo Deportiva, u drugom tekstu objavljenom na sajtu medija.

„Uspeh Real Madrida je u suprotnosti sa sumornom sezonom Barse, ali to nije najgore. Sada će Madrileñosi proslaviti titulu i onda će najaviti potpisivanje Mbapea. (…) Nijedan igrač ne garantuje uspeh, ali je jasno da Florentino ima solidan, koherentan i napredan projekat. Oni proživljavaju istorijski trenutak i sve ukazuje na to da će imati tim spreman da u narednim godinama ponovo osvoji Ligu šampiona. Loša vremena za Barselonu i vreme slave za Merenguese“, čita jedan od mnogih članaka Sport. Džoan Laporta ima puno posla da uradi…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.