Havijer Tebas istupio na ploču protiv novog projekta FIFA

Havijer Tebas istupio na ploču protiv novog projekta FIFA

Novi projekat FIFA ne prija svima. Lideri Evropske lige strahuju da svetsko fudbalsko telo želi da smanji šampionat na 18 timova, otkriva Sunce. Međutim, to bi imalo velike posledice na ekonomije klubova, u ovom slučaju na dve koje bi napustile prvu diviziju. Predsednik La Lige Havijer Tebas istupio je na tablicu i izrazio svoju zabrinutost.

„Ako ne preduzmemo akciju, nećemo moći da se izvučemo iz ovoga“, prvo je nagovestio gazda španske lige, pre nego što je opravdao ovu poziciju. „Ali da bi se to desilo i da bismo mogli da uđemo u ta takmičenja, morali bismo da izgubimo dva kluba iz La Lige. To bi značilo da bismo morali da stavimo 70 igrača bez posla u ovim klubovima i da ćemo izgubiti hiljade poslova povezanih sa ovim klubovima (…) Moramo da se pozabavimo trenutnim problemima pre nego što stvorimo nova takmičenja koja će uništiti industriju, klubove, radna mesta, snove navijača i fudbal.“Havijer Tebas se potom zabrinuo na konferenciji u Londonu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.