Bajern Minhen: Totalni preokret za Alfonsa Dejvisa

Bajern Minhen: Totalni preokret za Alfonsa Dejvisa

U Real Madridu prioritet očigledno ostaje finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund, u Londonu, u subotu uveče (9 uveče). Međutim, klub iz Merenguea je tek na početku svog turbulentnog leta, pošto tek treba da najavi dolazak Kajlijana Mbapea, najiščekivanijeg trenutka od strane madridskih navijača. Bondynois neće biti jedino novo napadačko lice Merenguesa sledeće sezone, pošto se, pored Endrika (17 godina), očekuju i drugi regruti, posebno u defanzivnom sektoru.

Florentino Perez je sanjao da Alfonso Dejvis (23 godine) savršeno nastavi svoj transfer prozor. Kanadskog levog beka godinama je pratio Real Madrid i njegova ugovorna situacija, sa zakupom koji ističe 2025. godine u Bajern Minhenu, učinila ga je savršenom metom za ovo leto. Klub iz Merenguea je delovao optimistično da potvrdi dolazak igrača sa 41 utakmicom ove sezone (3 gola, 5 asistencija) sa bavarskim klubom.

Real Madrid još nije dao ponudu

Ali prema informacijama iz Nebeski sportovi, preokret je sasvim moguć. Poslednjih dana nastavljeni su novi razgovori sa njegovim predstavnicima o produžetku ugovora u Bajern Minhenu. Rekordmeister želi da ga ubedi da ostane i računa na svog novog trenera Vinsenta Kompanija, koji je upravo zvanično postao na čelu kluba, koji želi da ga zadrži. U ovom trenutku, prve razmene su čak i pozitivne.

Pored toga, nemački mediji obaveštavaju da još uvek nema ponude Real Madrida, koji su bili spremni da stave 40 miliona evra na sto kako bi ga privedemo. Maks Eberl, sportski direktor Bajerna, tvrdio je da je dao inicijalnu ponudu produžetka za klan Dejvis, koji je ostao bez odgovora. „Nismo pod pritiskom. Postoji normalan odnos između igrača i kluba. Ovo je normalna situacija. Ne ћelim da pregovaram u javnosti. Ne želim to da uradim. Verujemo da smo dali fer i korektnu ponudu“– objasnio je on, dok bi Kanađanin tražio godišnju platu od 20 miliona evra.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.