Sumnje u nameštanje utakmica u Španiji

Isus Navas napustio Sevilju FC

La Liga je otvorila istragu. Sevilja FK i Kadiz optuženi su za nameštanje utakmica u svom meču 15. El Confidencial. Rejo Valekano je bio taj koji je izneo ove optužbe. Igrajući za 36. meč lige, Kadiz se još uvek borio za opstanak. Osamnaesti u La Ligi je morao da pobedi da bi nastavio da veruje. Kadiz je pobedio u poslednjim trenucima u Sevilji (0:1) zahvaljujući golu Serhija Gvardiole u 96. minutu. Njihova pobeda deluje sumnjivo u očima njihovih protivnika od Reja. Madridski klub je zatražio od lige da istraži ekipe iz Andaluzije, čim se utakmica pripremi, 48 sati pre početka utakmice.

Komentari Serhija Ramosa na kraju meča takođe postavljaju pitanja. Odbrambeni igrač Sevilje je priznao da su igrači Kadiza tražili od rivala da ne insistiraju: „Da, normalno je da Kadiz, sa onim što je bilo na kocki… Na kraju dana, to je susedni tim. Imam posebnu naklonost prema jugu, prema Andaluziji.“. Nedostatak intenziteta koji su pokazali Seviljanci bio je flagrantan za Reja Valekana koji čeka ishod istrage koju sprovodi liga.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.