Real Madrid: Samopouzdanje Karla Anćelotija pri dolasku Kajlijana Mbapea

Real Madrid: Samopouzdanje Karla Anćelotija pri dolasku Kajlijana Mbapea

Samo je pitanje dana. Posle (veoma) duge sapunice, Kajlijan Mbape će se konačno pridružiti Real Madridu. Napadač reprezentacije Francuske napustiće PSŽ posle 7 sezona i potpisati slobodno sa klubom merengue koji je od početka karijere maštao da ga privuče. Ako je sve završeno, sve što nedostaje je formalizacija transfera. Funkcionerizacija koja bi trebalo da dođe neposredno posle finala Lige šampiona koje će se održati ove subote uveče između Real Madrida i Dortmunda.

U međuvremenu, različite stranke ne žele da odustanu i Kajlijan Mbape nastavlja da održava neizvesnost. „Moj sledeći klub će uskoro biti zvaničan, pitanje je dana. Veoma sam uzbuđena zbog toga, srećna sam. Samo treba da sačekamo nekoliko dana“, rekao je on BBC. Na strani Real Madrida, Karlo Anćeloti konstantno izbegava pitanja madridske štampe. I italijanski trener je još jednom imao svoj deo pitanja o Francuzu u intervjuu sa Chiringuito de Jugones. Ako bi ponovo pokušao da šutne loptu, bivši trener PSG-a je dao veoma zanimljive informacije o njegovom budućem upravljanju ekipom i njegovoj taktici. „Prilagodićemo se igračima koje ćemo imati, o tome nema pregovora“ prvi put je rekao.

Bez brige oko upravljanja egom

Dok je novinar postavljao pitanje mogućeg rata ega u madridskoj garderobi sa Belingemom, Vinicijusom i samim tim Kajlijan Mbapeom, Karlo Anćeloti je želeo da ispravi stvari. „Belingem je veoma zreo, veoma ozbiljan, ne izgleda kao da ima 20 godina. Ne izgleda kao dete kao Arda Giler. Džud je više brat nego sin. Mnogo ozbiljnosti, mnogo profesionalizma, ali mali ego. poverio se italijanskom treneru pre nego što je nastavio. Malo je ega i to je veoma važan aspekt ovog tima. Ego nije loša stvar, ali mora da se razlikuje od ličnosti. Na primer, nikada nisam imao igrača sa likom, c…, Serhija Ramosa, to je bila predstava. Pepe je imao malo ega ali mnogo ličnosti. Kristijano Ronaldo, mnogo ega i mnogo ličnosti. Ali ego nije loš, ide ruku pod ruku sa ličnošću.“

To je dovoljno da razuveri navijače Madriđana koji su strahovali da će dolazak Kajlijana Mbapea poremetiti ravnotežu. Čini se da Karlo Anćeloti ne strahuje od ove napete uprave madridske zvezde. A takođe je želeo da objasni zašto je KM7 toliko sanjao da se pridruži Casa Blanca u njegovoj karijeri. „San Kajlijana Mbapea da zaigra za Real Madrid? I ja sam sanjao da idem u Real Madrid. Bio sam u mnogim klubovima, ali Madrid i Milan imaju nešto posebno. Da vam kažem, pre neki dan sam mnogo propatio zbog poraza u finalu Evrolige (napomena urednika: Real Madrid je izgubio od Fenerbahčea u košarci)“. Integracija Kajlijana Mbapea u madridski odred je već počela i Čini se da je Karlo Anćeloti najbolje plasiran da integriše Bondynois u tim kako na terenu tako i van njega.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.