Španska štampa otkriva datum predstavljanja Kajlijan Mbapea Real Madridu!

Kajlijan Mbape potpisao dres... Real Madrid

Kajlijan Mbape je lično prosuo pasulj u sredu uveče CNN Sports. „Moj sledeći klub će uskoro biti zvaničan, pitanje je dana. Veoma sam uzbuđena zbog toga, srećna sam. Samo treba da sačekamo nekoliko dana.“ Ali, gde će otići čovek na kraju ugovora sa PSG- om? Ceo svet zadržava dah pred ovom beskrajnom neizvesnošću. Laћna neizvesnost u stvarnosti. Ako ste strastveni čitalac Foot Mercata, to već znate od 7. Napadač će potpisati sa Real Madridom.

Još uvek je bilo nekih problema koje treba rešiti. Kako, gde i kada da najavi svoj dolazak u špansku prestonicu? Tema je svima na usnama uprave Madrida. U pitanju je da stadion „Santjago Bernabeu“ bude na raspolaganju (Tejlor Svift je tamo održala dva koncerta 29. i 30. maja), da pronađe slot koji se ne uklapa u trening kamp reprezentacije Francuske, kao i da ne počini ništa neshvatljivo protiv PSG-a, gde ugovor igrača zvanično ističe 30. juna.

Sve se okuplja u Madridu

Svi pokazatelji su poslati oko prve nedelje juna, što potvrđuje Marca ovog dana. Datum izlaganja Kajlijan Mbapea trebalo bi da se održi 6. juna, dan posle prve prijateljske utakmice Les Bleusa u Mecu protiv Luksemburga. Prema programu francuskog tima tog dana, konferencija za štampu zakazana je za 16 časova sa, priori, dvojicom igrača, pre treninga u 17.30 časova. Kapetan „Trikoloresa“ bi išao avionom na ekspresno kružno putovanje u špansku prestonicu kako bi mu se predstavila velika pompa.

Didije Dešamp je pre dva dana već upozorio da će se prilagoditi situaciji. „To ne zavisi od mene. Oni će odlučiti kada će biti vreme da to zvanično saosete. Koliko god je to moguće, postaraću se da se adaptiram za kolektiv, za reprezentaciju Francuske“. Stoga dolazimo do kraja veoma duge sage. Možemo čak da pričamo o godinama između prvih glasina 2017. i lažnog početka pariske zvezde u leto 2022. Ovog puta, Real Madrid je dobio njihov slučaj.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.