Real Madrid: Jasne instrukcije Florentina Pereza na prozoru transfera

Real Madrid: Jasne instrukcije Florentina Pereza na prozoru transfera

Već više od deset godina Real Madrid se ponovo etabliran kao klub broj jedan u Evropi. Posle nekoliko godina zabušavanja početkom dveliga, madridski klub se izdvojio prilično impresivnom upravom na svim nivoima. Predsednik Florentino Perez je izgleda savladao rad svog kluba do perfekcije, kako sportski, tako i finansijski. Vrlo često osvajači Lige šampiona, sposobni da privuku sve igrače na svetu, Real Madrid je na klaudu devet. A ovo oиigledno neжe prestati.

Za nekoliko dana, Merenguesi жe zvaniиni dolazak Kylian Mbappйa. Pariska zvezda, koju više od 7 godina želi Florentino Perez, konačno će sleteti u Španiju. Ogroman marketinški i sportski udar naravno, posebno kada znate da je Francuz najbolji u Evropi i da ima samo 25 godina. Međutim, Real Madrid ne namerava tu da stane i pre svega je potvrdio da ima veoma zdrave finansije. Kao rezultat toga, uprava ne mora naročito da prodaje ovog leta kako bi ispunila finansijski fer-plej La Lige. I to je dobro jer to uopšte nije namera Florentina Pereza.

Klub ne želi da proda nijednog igrača

Izvori iz kluba su rekli Defensa Central da je Florentio Perez najavio da ovog leta neće biti prodaje. Španski mediji preciziraju da su pomenuti odlasci Edera Militaoa i Rodrygo Goesa. „Mogućnost odlaska Militaoa iz Madrida ovog leta je nula“– objašnjava interni izvor dok je za brazilskog napadača ideju o odlasku brzo odbacio sam igrač. Španski mediji daju malo više detalja objašnjavajući da Real Madrid ne želi da oslabi svoj tim odlascima i da Karlo Anćeloti traži znatniju dubinu klupe.

Zbog toga Real Madrid ovog leta zatvara vrata svim polascima i želi, naprotiv, da regrutuje i druge igrače pored Kajlijana Mbapea. Florentino Perez je smatrao da je nezamislivo početi sezonu bez pojačanja na sredini terena i odbrane. I zaista, emblematični predsednik madridskog kluba imperativno želi da se nadoknađuju odlasci Tonija Krusa i Nača Fernandeza. I iskoristio je priliku da uveri da je Real Madrid u poziciji da ovog leta potroši značajne sume na prozor transfera. Sada ostaje da se vidi koji profili su na meti uprave, ali Karlo Anćeloti može lako da se odmori…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.