Atlético de Madrid: ali gde je nestao zaboravljeni Tomas Lemar?

Atlético de Madrid: ali gde je nestao zaboravljeni Tomas Lemar?

Kako se ovaj Euro 2024 brzo približava i gledamo francusku ekipu koja je igrala na poslednjem Evropskom prvenstvu nacija, možemo da vidimo da su neki igrači praktično nestali. Ovo je posebno slučaj Tomasa Lemara, još uvek u Atlético de Madridu. Igrač koji je trenirao Kaen izlazio je iz izvanredne sezone sa Kolhonerosima u to vreme, pošto je bio prilično važan igrač u tituli Madrileñosa u La Ligi.

Međutim, od tada nije sve bio dug put do ruža za Francuza, koji je vrlo često hendikepiran povredama. Ako se Dijego Simeone prilično oslanjao na njega kada je bio na raspolaganju, fizički problemi su mu uništili poslednje sezone. U ovoj 2023/2024 La Ligi je uspeo da učestvuje samo na tri utakmice – prve tri u La Ligi – sve kao starter, pre nego što se povredio u ovom trećem meču protiv Valensije. Pukla Ahilova tetiva koja ga je od tada sprečavala da igra, a tek nedavno se vratio treninzima.

Simeone i dalje navijač

I ACE otkriva više informacija o njemu. Kako mediji nagoveštavaju, 28-godišnjak je i dalje u planovima Dijega Simeonea. Ovo je možda još uvek iznenađujuće posle praktično prazne sezone. Još bolje, Argentinac je ubeđen da Lemar može da ima važnu ulogu čim se sezona nastavi u avgustu. On vidi Lemara kao veliko pojačanje za veznog igrača, oblast u kojoj se Atlético mučio ove sezone. El Čolo i stručni štab su poštovaoci i svesni tehničkih kvaliteta Francuza, a podržaće ga kako bi njegov povratak takmičenju bio što dobar.

Tehnički kvalitet koji veoma mali broj igrača ima u svlačionici Rojiblanco, gde je Lemar veoma cenjen. Prema ugovoru do 2027. godine, igrač će ostati. Kako objašnjavaju mediji, nikada nije bilo pitanja o prodaji, pošto je pored Simeoneove želje da ga zadrži, njegova cena na tržištu veoma niska ili čak nepostojeća. 2024/2025, sezona povratka u prvi plan za Lemara? Barem se tome svi u Madridu nadaju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.