FK Barselona: Za Hansija Flik već nastaje prva velika glavobolja

FK Barselona: Za Hansija Flik već nastaje prva velika glavobolja

FK Barselona ovog leta ponela je nemački akcenat. Posle dve i po godine sa Ksavijem na čelu, katalonski klub ide drugim putem i odlučio je da se kladi na Hans-Diter Flik da će biti njegov budući trener. Nova era će stoga početi i to će verovatno izazvati preokrete u odredu. Jedna oblast je izgleda posebno važna za Blaugranu, a to je odbrana. Sa 44 postignuta gola u La Ligi ove sezone (nerešeno za 5. odbranu), razlika je posebno primetna u odnosu na prethodnu sezonu (20 postignutih golova). Ali više nego u smislu dolazaka, u smislu odlazaka stvari će se promeniti i Hansi Flik će morati da odluči.

Katalonski mediji Mundo Deportivo uzima zalihe situacije u ovom sektoru igre. Sa osam igrača ako računamo Ronalda Araujoa, Pau Kubarsija, Inigo Martineza, Žila Kundea, Andreasa Kristensena, Erika Garsiju, Klementa Lengleta i Miku Fajea, moraćemo da napravimo mesta. Prvo, uzmimo slučaj Ronald Araujo. Potencijalni starter, ali i prenosiv, jer ima visoku tržišnu vrednost, urugvajski odbrambeni igrač apeluje posebno na Hans-Ditera Flik zahvaljujući svojim fizičkim kvalitetima. Igrač na koga nemački trener želi da se osloni uprkos interesovanju Čelsija ili Bajern Minhena. Da bi ga pratio u sredini, Hans-Dieter Flick će takođe računati na njega Andreas Kristensen.

Pet igrača čija je situacija prilično nejasna

Prešao u sredinu terena zbog Ksavijevih zahteva i povreda na sredini terena, Danac bi konačno trebalo da pronađe uobičajeniju poziciju za njega. Izgleda da se njegovom novom treneru dopada njegov profil. Nedodirljiv za FK Barselona, Pau Cubarsi će očigledno biti u igri sledeće sezone i Hans-Diter Fik će očigledno moći da računa na 17-godišnjaka. Međutim, za ostalih pet je manje očigledno. Na primer Erik Garsija veoma uspešan sa Đironom imao je dobre šanse da ostane ako Ksavi nastavi kao broj jedan. Sada je situacija nejasnija i mogla bi da dovede igrača pod ugovor do juna 2026. godine da ponovo bude pozajmljen. Za Žil Koundé To će takođe biti veliko pitanje. Poređan na poziciji desnog beka u poziciji koja mu nije baš naklonjena, on koji je prilično centralni, Francuz želi da ostane u Barsi. Mesto i uloga koju će mu Hans-Diter Flik dati biće važni.

Inigo Martinez naizmenično je toplo i hladno, ali je cenjeno unutar kluba. Ako FK Barselona želi da nastavi sa njim još jednu sezonu, nema naznaka da će se novi trener kladiti na njega. Isto važi i za Mika Fej čija budućnost deluje blokirano u kratkom roku. Ostajući sa rezervama, pozajmicom ili prodajom, budućnost izgleda veoma neizvesno za senegalskog odbrambenog igrača u neposrednoj budućnosti. Konačno i tamo će biti lakše, Clément Lenglet neće biti u projektu sledeće sezone. Vratio se sa pozajmice iz Aston Vile, francuski odbrambeni igrač će ponovo biti u pokretu. Barča bi više voleo da ga proda, koji je pod ugovorom do juna 2026.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.