Barça: Xavi je imao Roberta Lewandowskog na nišanu

Barça: Xavi je imao Roberta Lewandowskog na nišanu

Posle tri godine provedene na klupi Barse, Ksavi više neće biti selektor katalonskog tima sledeće godine. Međutim, sportski rezultati ispod ciljeva postavljenih na početku sezone nisu jedini razlozi njegove smene. Prema katalonskom dnevniku SportOdnos između Ksavija i Roberta Levandovskog nije bio dobar. Kao i mnogi igrači (Markos Alonso, Oriol Romeu, Žoao Félix i Vítor Roque), napadač je bio jedan od Ksavijevih nepoželjnih za sledeću sezonu.

Ksavi i njegovo osoblje su želeli broj 9 sa drugačijim profilom, mlađim i pre svega mobilnijim. Njegov odnos sa mladim ljudima takođe je bio pod znakom pitanja. Takođe, prema pisanju katalonskog lista, Ksavi je kritikovao Poljaka što nije pokazao dovoljno empatije. Izbor Hansija Flik za Ksavijevog naslednika bio je usmeren u ovom pravcu, ne samo zato što nemački trener dobro poznaje Levandovskog. Napadač nikada nije bio uspešan kao kada je bio pod Hansijem Flikom u Bajernu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.