Sudbina FK Barselona poverena Hans-Diter Fliku

Sudbina FK Barselona poverena Hans-Diter Fliku

FK Barselona je napravila zaokret od 180°. Nije Ksavi taj koji će konačno voditi prvi tim sledeće sezone, uprkos onome što je krajem aprila javno saopšteno novinarima. Uprava je napravila „o-facu“ posle komentara Katalonaca koji su izazvali prilično zabrinjavajuće stanje finansija kluba. Prerano je istekao ugovor (2025) bivšeg veznog igrača kako bi uzde svlačionice poverio Hans-Diter Flik, kao što se očekivalo nekoliko dana. Vest je upravo objavljena od strane kluba.

Flik je potpisao na dve sezone. „FK Barselona i trener Hansi Flik postigli su dogovor da Nemac postane trener prvog tima Barse do 30. juna 2026. godine. Novi trener FK Barselona potpisao je ugovor u prostorijama kluba, u prisustvu predsednika Džoana Laporte, potpredsednika zaduženog za sport Rafe Juste i direktora Sportinga, Deko– saopštenje otkriva. „Kulers je naš trenutak. Prinudna Barča!“ kaћe da je Hajdelberg rodom iz Katalonije. Prisustvo Pini Zahavija, trenerovog agenta i bliske Džoan Laporta, olakšalo je stvari.

Mnogo je neizvesnosti oko prvog tima

Nemac, koji je svojevremeno najavljen na strani Bajern Minhena gde još uvek ima mnogo kontakata, barsu je stavio kao prioritet do kraja karijere. Gotovo da je na raskrsnici, pošto je uspeo u svemu kada je bio zadužen za bavarski klub (2019-2021). Stigavši u vreme krize, on je ipak svoju prvu sezonu završio neverovatnim šestostrukim (Bundesliga, Kup Nemačke, Super kup Nemačke, Liga šampiona, UEFA Super kup i Klupsko svetsko prvenstvo), čineći Bajern neosvojivim timom. Barča se još uvek seća 8:2 nanetih u četvrtfinalu C1.

Na Fliku je da postigne isto sa Blaugranasima. Situacija neжe biti laka. Pedesetdevetogodišnji tehničar i dalje je na neuspehu sa reprezentacijom Nemačke, eliminisanom u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru. Tim koji će naći u Kataloniji verovatno će se ovog leta kretati između neizvesnosti oko određenih rukovodilaca kao što su Levandovski, Araujo ili De Jong. On će takođe morati da se izbori sa sredstvima koja su mu na rukama, posebno finansijskim, s obzirom da se Barča muči u ovoj oblasti već nekoliko sezona. Ovo je (malo) ono što je Ksavija koštalo mesta. Hansi Flik je upozoren.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.