Real: Tibaut Kortois objašnjava svoj veliki povratak

Real: Tibaut Kortois objašnjava svoj veliki povratak

Prošlog leta Tibaut Kurtoa je doživeo jednu od najgorih povreda za fudbalera: pokidan krucijalni ligament u levom kolenu. Posle dugih meseci oporavka i rehabilitacije, mislio je da će se vratiti početkom proleća, ali ga je nova povreda meniskusa ponovo držala van terena u martu. Međutim, Belgijanac je uspeo da se vrati veoma brzo i veoma snažno. Ponovo u startnoj postavci na kraju sezone u La Ligi, 32-godišnji golman još uvek nije priznao gol na četiri utakmice pošto je napravio 17 spasa. U kolonama ACE– golman objašnjava svoj brz i uspešan povratak na španska bacanja.

„Kada se to dogodilo u avgustu, prvi dan je bio veoma težak, veoma težak. Doktor mi je rekao da je sezona skoro gotova. Bio sam nesrećan što su morali da mi zašiju meniskus, što znači da ne možeš da saviješ koleno više od 90 stepeni… I znaš da meniskus traje još 3-4 meseca. (…) Poznajem sebe dobro, znam da mogu da uradim mnogo toga i zato nikada nisam izgubila tu mentalnu veru da ću biti ista kao pre, ako ne i bolja. (…) Bilo je nepoznanica tog meča protiv Kadiza ali, kada smo odigrali prvi, drugi je došao i imao sam utisak uvek, kao da nikada nisam otišao. Volim da mogu da prenesem tu sigurnost i duševni mir treneru i saigračima.“Tibaut Kortois je opisao novinarima. On sada može da preuzme finale Lige šampiona u subotu uveče protiv Dortmunda.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.