Balon d’Or 2020 neće biti dodeljen Robertu Levandovskom

Balon d'Or 2020 neće biti dodeljen Robertu Levandovskom

Glasine su postojale samo nekoliko dana na španskoj strani. Poslednjih dana španska štampa je obelodanila da je Frans fudbal nameravao da dodeli Balon d’Or 2020 Robertu Levandovskom. Podsetimo, tokom perioda Kovida, francuski list je odlučio da ne organizuje ceremoniju Balon d’Ora uprkos XXL sezoni poljskog napadača koji je osvojio Ligu šampiona protiv PSG-a i Bundeslige sa izuzetnom statistikom.

Uprkos svojih 55 golova i 10 asistencija na 47 utakmica, Levandovski nije osvojio trofej. Frans fudbal se pravdao objašnjenjem da zarad pravičnosti (nisu sva prvenstva nastavljena tokom Kovida poput Bundeslige i zbog toga igrači nisu mogli pošteno da se ocene), BO 2020. neće biti dodeljena. I dok su glasine objašnjavale da će FF ispraviti ovu situaciju, Nikolas Manisije, zadužen za Balon d’Or, demantovao je to za mikrofon RAC1. „Mogu da odagnam svaku sumnju i bilo kakvu vrstu spekulacija, ne razmišljamo o dodeli Balon d’Ora Robertu Levandovskom za 2020. Kao institucija, imamo svoja pravila koja striktno poštujemo.“ To je jasno.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.