Atlético de Madrid: Povratak Antoana Grizmana dolazi u pravo vreme

Atlético de Madrid: Povratak Antoana Grizmana dolazi u pravo vreme

To je predstava koja će mu mnogo pomoći. Trostruki strelac juče sa Atléticom u pobedi protiv Getafea (3-0, 36. dan La Lige), Antoan Grizman ne samo da je overio kvalifikacije svog tima za narednu Ligu šampiona, već je i sebi dao dobru dozu samopouzdanja. Napadač Kolhonerosa je postigao tek svoj 3, 4. i 5. gol u La Ligi u ovoj 2024. godini iskomplikovao povredom zgloba u martu.

Redak fizički problem za njega, koji ga je naterao da se odrekne 4 utakmice i da odustane od okupljanja reprezentacije Francuske. On je okončao svoj neverovatan niz od 84 uzastopne utakmice sa Les Bleusom, što je rekord koji će biti veoma teško nadmašiti. Ovaj zaostatak mu je bio pomalo štetan čak i ako se vratio na vreme da zaigra u 16. kolu protiv Intera tokom kojeg je bio odlučujući. Rodom iz Mekona je teže završio sezonu.

Het-trik dobar za moral

To ga nije sprečilo da dođe do titule najboljeg francuskog igrača u inostranstvu koju dodeljuje UNFP ali smo u Španiji primetili tu fizičku zaostalost. ACE čak se smatralo da je njegov pad uticaja glavni razlog ovog lošeg završetka sezone Kolhonerosa, nesposoban da igra za titulu uprkos tome što se kvalifikovao za poslednja četiri na Kopa del Reju i španskom Super kupu. Španska štampa je to objasnila prevelikom upotrebom Grizmana u prvoj polovini sezone.

Napravite svoju listu 26 evra

„Posle meča sam ga pitao kako je i rekao mi je veoma dobroRekao je Dijego Simeone posle meča u Getafeu. To sam i ja mislio. Igrao je dobro, mimo golova, svojim uticajem, svojom fluidnošću sa loptom“. Sa 33 godine Francuz počinje da oseća težinu godina ali bi ovo oživljavanje forme i ova prinudna pauza u martu konačno mogla da mu donese korist za Evro. Njegovo ime će očigledno pomenuti Didije Dešamp večeras kada bude objavljena njegova lista.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.