Brazil i Real Madrid: Ogromna briga za Endrika

Brazil i Real Madrid: Ogromna briga za Endrika

15. decembra 2022, Real Madrid je zvanično potvrdio Endrikovo potpisivanje. Predstavljen kao velika nada brazilskog fudbala, mladića je regrutovao Džuni Kalafat, skaut za talente Merenguesa u Južnoj Americi. Da bi pretekli i pobedili konkurenciju, stanovnici stadiona Santjago-Bernabeu stavili su na sto više od 70 miliona evra, uključujući bonuse. Međutim, brazilski fudbaler, još uvek maloletnik, ostao je na Palmeirasu. On će se pridružiti stadionu Santjago-Bernabeu kada napuni većinu, 21.

Zabrinjavajuća povreda

U međuvremenu, rodom iz Brasilija je već nekoliko puta putovao u Madrid, gde je bio u prilici da poseti trening centar Valdebebasa, prisustvuje utakmici na stadionu ili se dokopa Karla Anćelotija i njegovih budućih saigrača. Predosećenje onoga što će doživeti za nekoliko meseci. U međuvremenu, Endrik nastavlja da čini čuda na Palmeirasu, gde je postigao dva gola i isporučio jednu asistenciju na deset utakmica u svim takmičenjima (ne računajući šampionat Paulista). Njegovo poslednje pojavljivanje odigralo se sinoć na Kopa Libertadores protiv Independiente del Valle.

Ako je njegov tim pobedio sa 2:1, 17-godišnjak je morao da napusti teren na sat vremena. Udarac u desnu nogu, vidno u butinu, izašao je plačući i na nosilima. Onda je nekoliko minuta kasnije seo na klupu, on koji je imao pakovanje leda na nozi. Ali njegovo zatvoreno lice je prenelo njegovu zabrinutost. Mora se reći da bi dugo odsustvo moglo da poremeti njegove prvobitne planove, pošto je ipak morao da odigra 3 ili čak 4 utakmice sa Palmeirasom pre nego što se pridruži Brazilu kako bi započeo pripreme za sledeću Kopa America sa Brazilom.

Brazil i Madrid čekaju

Tada je trebalo da uživa u nekoliko dana odmora pre nego što se pridruži Real Madridu. Ova povreda ga brine, jer brine klubove i reprezentaciju. Sinoć je Abel Fereira, njegov trener u Palmeirasu, rekao za njega: „Što se tiče Endrika, još uvek ne znam šta mu se desilo. Znam da je imao mnogo bolova. Nadam se da nije ništa ozbiljno, jer zaslužuje sve najbolje, mnogo nam pomaže. On je primer za nas.“ Globo Esporte je rekao da u četvrtak mora da prođe detaljne preglede kako bi se utvrdila tačna priroda njegove povrede i trajanje njegove nedostupnosti. U Španiji, gde pratimo Endrikov svaki meč mesecima, ova povreda će sigurno biti priča o gradu ovog četvrtka ujutru.

U Madridu, ACE Napisao: „Crvena uzbuna sa Endrikom! Mladi napadač je napustio meč protiv Palmeirasa povređen i na nosilima. Već na klupi smo ga videli izuzetno zaokupljenim pogledom“. Isto važi i za Marku, koja je rekla: „Endrik odlazi na nosilima povređenim uoči Kopa America. „9“ je tražio zamenu oko 60. minuta i otišao na travu Alianc Parquea u Sao Paulu sa isukanom desnom nogom i rukama na glavi“. U Kataloniji, „Mundo Deportivo“ govorio je i o svojoj povredi: „Alarm u Real Madridu: Endrik se oglasio na nosilima povređen.“ U španskoj prestonici kao i u Brazilu, moramo se moliti da ovo nije ništa ozbiljno.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.