Merkato: Real Madrid bacio peškir za dva regruta Zvezde!

Merkato: Real Madrid bacio peškir za dva regruta Zvezde!

Leto će biti živahno u Madridu, gde se spremaju da dočekaju Kajlijan Mbapea, posle toliko frustriranih pokušaja poslednjih godina. Bondynois neće biti jedino novo napadačko lice Merenguesa sledeće sezone, pošto će grumen Endrik takođe sleteti u špansku prestonicu. Tada su se očekivali i drugi regruti, posebno u odbrambenom sektoru.

Ako iskoristimo prošlost, to je zato što su, očigledno, Madrileñosi konačno odlučili da napuste dve veoma ozbiljne avenije do sada. Kao što je naznačeno u COPE katanac, uprava Real Madrida je paralisao poslovanje Alfonsa Dejvisa i Lenja Joroa. Bivši je već godinama praćen, a njegova ugovorna situacija, sa zakupom koji ističe 2025. godine u Bajernu, učinila ga je savršenom metom za ovo leto. Što se francuza tiče, on je više bio meta budućnosti, ali je morao brzo da reaguje suočen sa interesovanjem nekoliko velikih evropskih klubova za njegove usluge.

Mesta su zauzeta

Čemu takav preokret? Pa, u sluиaju Kanaрana, postoje dva razloga. Pre svega, Ferland Mendi je pokazao da je na nivou u važnim utakmicama ove sezone. Zatim, druga: Merenguesi će verovati Migelu Gutijerezu, punom beku treniranom u klubu koji izlazi iz savršene sezone u Đironi i na koga Madrileñosi imaju opciju da otkupe za 8 miliona evra. Mendi i Španac će biti levi bek par sledeće sezone, pa su se vrata zatvorila za Dejvisa.

Što se tiče Leni Joro, postoje i dva objašnjenja. Prvo, eksplozija Rafe Marina, centralnog odbrambenog igrača pozajmljenog Alavésu ove sezone, koji bi zbog toga trebalo da se vrati da zauzme ulogu u rotaciji, posebno ako Naćo ode. Onda, njegova cena. LOSC bi i dalje bio previše pohlepan prema medijima, koji međutim ne otkrivaju sumu koju su severnjaci tražili za svoj grumen. U svakom slučaju, to je dobra vest za PSG…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.