Barça: Xavi’s firm clarification on Vitor Roque

Barça: Xavi's firm clarification on Vitor Roque

Već nekoliko nedelja slučaj Vitora Rokea zapalio je Kataloniju. Stigao tokom zimskog transfer prozora, 19-godišnji Brazilac nije imao mnogo vremena da zarije zube u to. I stvari nisu postale ništa bolje kada je saznao da Kalsi žele da ga pozajme sledeće godine. Odbačen, mladić odbija da se preseli i njegova pratnja je poručila Blaugrani da će otići samo u vidu trajnog transfera. Suočen sa kontroverzom, Ksavi je odlučio da postavi rekord tokom intervjua o Movistar+. Njegove reči prenose Mundo Deportivo.

„Namera nije bila da Vitor dođe u decembru i ostane tamo (u Brazilu). Opcija je nametnuta povredom Gavija. Za njegov trening smo mislili da je najbolji i tako smo imali priliku da ga uključimo kako bi mogao da vidi kakav je klub (…) Vodi se debata koja, za mene, nema smisla, on je igrač koji je prisutan na treningu. Postoje igrači koji su ispred njega i zato igra manje. Ovo se dešavalo celog mog života sa mladim fudbalerima. Sa druge strane, treba se setiti da je dan pre meča u Đironi bio kod kuće sa temperaturom i da je uoči prošlonedeljnog duela protiv Real Sosijedada prošlog ponedeljka imao nelagodnost u zglobu“. Poruka je proљla.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.