FK Barselona – Real Sosijedad: zvanične postave

Barça: Xavi objašnjava svoje lice

Ovog ponedeljka imamo pravo na 35. meč La Lige atraktivnim duelom na vrhu tabele između FK Barselona i Real Sosijedad. Kod kuće, Blaugrana se organizuje u 4-3-3 sa Mark-Andre ter Štegenom koji deluje kao poslednja linija odbrane. Ispred njega nalazimo Žila Kundea, Pau Kubarsija, Iniga Martineza i Žoaoa Cancela u odbrani. Pedri, Andreas Kristensen i Ilkaj Gindoan su u sredini terena. Rafina i Lamine Yamal su u partnerstvu sa Robertom Lewandowskim u napadu.

Baskijci su sa svoje strane artikulisani u 4-4-2 sa Aleksom Remirom na golu iza Hamarija Traorea, Robina Le Normanda, Arica Elustonda i Džona Pačeka. Mikel Merino je postavljen kao stražar sa BenatOm Turrientesom pored sebe dok Brais Mendez i Jon Aramburu oficiraju na krilima. Napred, naжi жemo Mikela Oyarzabala i Sheralda Beckera napred.

Kompozicije

FK Barselona: Ter Stegen – Koundé, Cubarsi, Martinez, João Cancelo – Gündoan, Christensen, Pedri – Yamal, Lewandowski, Raphinha

Pravi Sosijedad: Remiro – Traoré, Elustondo, Le Normand, Pacheco – Aramburu, Benat, Merino, Mendez – Oyarzabal, Becker

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.