Kajlijan Mbape je i dalje kontroverzan u Real Madridu

Slučaj Mbape predstavlja ozbiljan problem u svlačionici Real Madrida

Real Madrid se sprema da u narednim nedeljama dočeka novog galaktika. Nezadrživo za bilo koga, Bondynois je već napravio zvaničan odlazak iz Pari Sen Žermena, a on će se posvetiti klubu iz španske prestonice. Regrut koji logično udovoli većini pristalica tima koji će imati priliku da 1. juna doda 15.

Ali još uvek ima zadršaka. Posebno iz sportskih razloga, pošto mnogi smatraju da dolazak Mbapea nije nužno neophodan, te da bi uprava Madriđana radije trebalo da favorizuje dolazak profesionalnog broja 9. Drugi se takođe pomalo plaše njegovog stava i mogućih problema koje bi mogao da izazove u slučaju da stvari krenu naopako. U poslednjih nekoliko sati, nekoliko novih i veoma važnih glasova se izjasnilo protiv Francuza u Španiji.

Kritike po cenu

„Ne vidim ga kao vođu. On nema ambiciju koju su imale druge zvezde sa kojima sam igrao. Utakmica u Dortmundu mi je pokazala da on nema taj karakter. Mnogi veliki igrači ga nemaju. Za mene je to bilo razočaranje Mbapeovog polufinala, čak i prvog dela četvrtfinala. Bilo je vreme da se dokaže.“rekao je Guti, veliko ime u Real Madridu, na snimanju El Chiringuito de Jugones.

Na strani Marca, referentni list u Madridu i Španiji, igrač je takođe napadnut. „Mbappé je primer da čak i sve moguće sume novca na vašem bankovnom računu i sav luksuz koji vam to dozvoljava, ne daju pristup najboljim savetima da radite stvari ispravno. Mbape napušta Pariz bez počasti koje zaslužuje i u Madrid će stići sa izvesnom ravnodušnošću“, navodi se u tekstu objavljenom u ponedeljak. „Mbape kupio aplauz PSG ultrasa posle jela sa njima“, rekao je novinar Edu Pidal na Onda Cero. Atmosferu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.