FK Barselona se rasturila zbog Rafine

FK Barselona se rasturila zbog Rafine

Ovog leta FK Barselona će ojačati sa dva ili tri jaka igrača kako bi se pripremila za narednu sezonu. Sputan finansijskim fer-plejom i ekonomskom ravnotežom kluba, sportski direktor Deko nema mnogo prostora za manevre. Ksavi se nada da će ovog leta imati vinera, veznog igrača i odbrambenog igrača. U napadu, Robert Levandovski je nedodirljiv i želi da ostane u Kataloniji, Lamine Yamal je imao veoma dobru sezonu na desnoj strani, što je nateralo Rafinu da pomogne na levoj strani.

A čak i da se dobro snašo, uključujući i dvostruki sukob protiv PSŽ-a u Ligi šampiona, 27-godišnji Brazilac neće nužno biti zadržan ovog leta, kao što je sigurno Sport. Klub traži igrača koji je sposobniji da se neuravnotežuje u situacijama jedan na jedan. Niko Vilijams, pobednik Atletik Bilbaa, udvara se FK Barselona. Ali u ovome je stvar, evakuacija Rafine iz Katalonije neće biti lak zadatak za lidere. Pohlepni, ovaj drugi takođe traži 80 miliona evra za prodaju bivšeg igrača Rena. Na sadašnjem tržištu, prodaja ovog drugog po takvoj ceni deluje ilusno.

Rafina ima samo jednu opciju

Sa svoje strane, ne možemo reći da je igrač srećan zbog ideje da napusti Barsu. Instaliran u klubu od 2022. godine, brazilski internacionalac je pod ugovorom sa katalonskom institucijom do 2026. godine. I mada ne uživa visok rejting popularnosti (osim u Premijer ligi), prebeg lidsa može imati samo egzotične ili razočaravajuće ponude. On i njegova pratnja su takođe potvrdili da Sport da nije imao nameru da ode sledećeg leta.

Prema pisanju katalonskih medija, ponuda iz Premijer lige mogla bi da uslovi ovakvo stanje uma dok su engleski klubovi jedini koji mogu da ispune finansijske zahteve Barse u Evropi. Igrač je sa svoje strane takođe fokusiran na kraj sezone. Iako su stanovnici Kamp Noua potpuno propustili berbu 2023-2024, levonogi igrač gleda da postigne svoj deseti gol u sezoni u narednim nedeljama. Dostignuće koje bi mu omogućilo da napravi još jednu sezonu u dabl-dablu dok trenutno ima 9 golova i 13 asistencija u svim takmičenjima. Kao podsetnik, on će ovog leta igrati na Kopa Amerika sa Brazilom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.