Senka Kajlijana Mbapea visi nad predstavljanje trofeja Real Madridu

Senka Kajlijana Mbapea visi nad predstavljanje trofeja Real Madridu

Stranica će biti okrenuta u Pari Sen Žermenu, druga bi trebalo da bude napisana u Španiji. Iako će se ove nedelje poslednji put pojaviti u pariskim bojama na „Parc des Princes“ povodom 33. meča Lige 1 protiv Tuluza, Kajlijan Mbape se pobrinuo za izlazak nekoliko sati pre ovog meča najavivši odlazak iz glavnog kluba na kraju tekuće sezone putem video snimka objavljenog na njegovim društvenim mrežama. Poruka iznenađujuća koliko i predvidiva, jer je potvrdila odluku koja se očekivala već nekoliko meseci. Ako je ostavio trag više nego ikada u istoriji Rouge et Bleua, Bondynois ide pravo ka novom izazovu, tačnije sjaju u Real Madridu.

U svojoj poruci, Kajlijan Mbape nije pomenuo svoju sledeću destinaciju. Ipak, sve nagoveštava da će od naredne sezone nabujati u redovima Madriđana. Upitan na konferenciji za novinare o više nego verovatnom dolasku pariske zvezde ovog leta, Karlo Anćeloti je više voleo da šutne konzervu niz put. „Kylian Mbappй? Trenutno ne razmiљljam o tome. Trenutno imamo važnije stvari na koje moramo da se fokusiramo.“, trener Bele kuće je trezveno razgovarao sa novinarima u subotu. Ako se čini da je italijanski trener više zabrinut zbog predstojećih rokova, tačnije finala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund 1. juna, to nije slučaj za mlade navijače Real Madrida.

Omladinac Madriđana već poziva na dolazak Kajlijana Mbapea!

Dan posle ubedljive pobede Real Madrida nad Granadom na Matchday 35 od La Lige, ulice španske prestonice bile su prepune do vrha kako bi dočekale aktuelnog španskog šampiona. Povodom proslave 36. titule svog tima, Florentino Perez je održao govor pred stotinama mladih navijača pitajući ih kog igrača bi trebalo da „vrati“ sledeće sezone. Na pitanje na koje su sva deca jednoglasno odgovorila skandiranjem imena „Mbape“. Nakon toga su se smenjivali igrači, zaposleni, Karlo Anćeloti i gradonačelnik Madrida kako bi se zahvalili navijačima i pričali o aktuelnoj sezoni Real Madrida. Ali među njima, samo je Hoze Luis Martínez-Almeida pomenuo Kylian Mbappé. A gradonačelnik španske prestonice je možda malo preterao u svom govoru.

„U sportu je najteže osvojiti toliko, a ne umoriti se od pobede i ne opustiti se. Zahvaljujem se predsedniku na sportskom poslu koji je uradio, Santjago Bernabeu. Vidim decu koja su, kada je on (Perez) izašao na binu, vikala na predsednika „Mbape, Mbape, Mbape…“ A deca uvek govore istinu.– rekao je on tokom svog govora, na smeh igrača Madriđana i predsednika Florentina Pereza. Veoma uznemiren Kajlijan Mbape kada je objavio nameru da nastavi avanturu sa PSŽ-om 2022. godine, navijači Madriđana sada deluju spremno da dočekaju kapitena Les Bleusa. Čekaš zvanično saopštenje?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.