FK Barselona: Dramatičan preokret za budućnost Roberta Levandovskog

FK Barselona: Dramatičan preokret za budućnost Roberta Levandovskog

Lišen titula za ovu tekuću sezonu, FK Barselona i dalje ima cilj da pre kraja sezone završi na drugom mestu španske lige. Ali, istovremeno, uprava kluba uglavnom radi na sledećoj sezoni i gleda da se povrati. To će nužno podrazumevati prozor transfera i očekuje se da će se Deko, sportski direktor katalonskog kluba, sledeće nedelje sastati sa nekoliko agenata, među kojima je i Pini Zahavi. Izraelac će sa Barčom razgovarati o mnogim temama, ali posebno o Robertu Levandovskom (35 godina).

Zaista, slučaj poljskog napadača bi interno postao problematična tema. Prema ugovoru do 2026. godine, Poljak, koji će sledeće godine napuniti 36 godina, igraće treću godinu sa Barsom i imaće evoluirajuću platu veću od trideset miliona evra. Pored toga, njegova dodatna ugovorna godina biće automatski aktivirana ako odigra 55 odsto mečeva sledeće sezone. I iako je najbolji strelac tima ove sezone sa 24 gola, svi ovi razlozi primoravaju Barku da razgovara o svojoj budućnosti.

Robert Lewandowski je doneo odluku

Jedno je sigurno, međutim, budućnost Poljaka biće tretirana sa najvećim poštovanjem od strane kluba. Ali prema Sport, Ksavi želi da napravi revoluciju u Barkinom napadu sledeće sezone i smatra da je Poljak zamenljiv. On veruje da se bivši Bavarka verovatno neće vratiti na svoj najbolji nivo i da bi mu oslobađanje plate olakšalo dolazak drugih igrača. Od njega bi moglo da se traži povećanje plata, dok se katalonski klub nada da će stići dobra ponuda da o tome razgovara sa pratnjom igrača.

Komplikovana situacija za snalažanje, ali sa svoje strane, Robert Levandovski želi da ostane u Barsi sledeće sezone i ne razmišlja ni o kakvoj drugoj mogućnosti, jer se on i njegova porodica osećaju veoma prijatno u gradu. RL9 misli da je još uvek u dobroj fizičkoj formi za sledeću sezonu. Pored toga, on veruje da će sa nekoliko prilagođavanja i pojavom mladih igrača, Barča imati ekipu koja će se sledeće sezone ponovo boriti u prvom planu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.