La Liga: Real Madrid digao u vazduh Granadu zahvaljujući veoma sjajnom Brahimu Dijazu

La Liga: Real Madrid digao u vazduh Granadu zahvaljujući veoma sjajnom Brahimu Dijazu

Dok je čekao da razmisli o finalu Lige šampiona protiv Borusije Dortmund, Real Madrid je morao da odradite neke probe u La Ligi. Pošto je titula već osigurana, Karlo Anćeloti je iskoristio priliku da se rotira sa ni manje ni više nego 10 novih igrača u madridskom startnih jedanaest. Sa svoje strane, Granada je mislila da igraju igru za opstanak. Boravak koji je nestao i pre početka utakmice od pobede Majorke osudio je klub iz Andaluzije na otpuštanje. Nema veze, napadačka armada u Madridu predvođena Brahimom Dijazom, Ardom Gulerom, Lukom Modrićem i herojem Hozeluom nije imala nameru da daje nikakve poklone.

I jasno, u ovom meču, Real Madrid je pokazao da su nedodirljivi i znatno iznad protivnika večeri koji nažalost nije mogao da postoji nijednu sekundu. Marokanski internacionalac Brahim Dijaz mučio je protivničku odbranu 90 minuta i ubacio veoma prijatan učinak. Na jednom od svojih mnogosećih prodora ponudio je uvodni gol Fran Garsiji (0-1, 38′). Učestvovao je i u golu pauze neposredno pred pauzu. Ovoga puta, njegov prodor omogućio je Fran Garsiji da namesti Ardu Guleru koji je postigao svoj treći gol za svoj treći start u La Ligi (0-2, 45’+2).

Brahim Diaz šeta okolo

Posle pauze, Granada je potonula još malo protiv tehničkog majstorija Madriđana. U usamljenom naletu sa sredine terena, Brahim Diaz je postigao svoj gol na veoma dobar način (0-3, 49′). Dovoljno da potvrdi svoju dobru formu trenutka i dozvoli svom timu da odleti na vrh. Šta je sledeće? Real Madrid je tiho šetao zahvaljujući svom triu Guler-Modrić-Dijaz koji je umnožio kombinacije na malim prostorima.

Da bi zatvorio ovo prelepo veče, Brahim Dijaz je dobio protezu. Iskoristio je dobro dodavanje Modrića da postigne poslednji gol svog tima, ovoga puta sa leve strane (0-4, 59′). Real Madrid je na ovom meču zgazio Granadu i pripremio se na najbolji mogući način za svoje finale Lige šampiona. Počevši od gola, Kurtoa nije imao priliku da zablista već bi trebalo da igra u narednih nekoliko mečeva. Karlo Anćeloti će potom doneti odluku za mesto golmana za finale…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.