La Liga: Granada zvanično prebačena u španski D2

La Liga: Granada zvanično prebačena u španski D2

Granada je sada fiksirana na svoju sudbinu. Sedeći na 19. mestu na kiksu Matchday 35 iz La Lige, ekipa Žozea Ramona Sandovala imala je tanku nadu da će preživeti ako uspe da dođe do rezultata protiv Real Madrida u subotu. To neće biti slučaj pošto je tesna pobeda Real Majorke protiv Las Palmasa (1-0) ranije tog dana definitivno potvrdila njihove nade da će ostati u španskom vrhunskom letu.

Sa 13 bodova manje od prvog mesta koje nije relegacija, Rejo Valekano, klub iz Andaluzije više ne može da stigne četiri utakmice do kraja sezone. Zbog toga će Granada naredne sezone igrati u španskoj drugoj diviziji, samo godinu dana nakon što je napusti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.