Španska štampa u transu posle najave odlaska Kajlijana Mbapea

Smešan mural Kajlijana Mbapea u Madridu

Za prirodu objave, ne možemo reći da nas je Kylian Mbappé uhvatila nespremne. Sa druge strane, tajming je malo drugačiji. Posle višemesečnih spekulacija, diskusija i debata, francuski internacionalac je u petak zvanično izjavio odlazak iz PSG-a ovog leta. Ovu informaciju smo vam već otkrili 7. januara. Ako su neki zamišljali francuza kako komunicira o svojoj budućnosti na kraju sezone, konačno je odlučio da to učini uoči poslednje utakmice svog kluba kod kuće (nedelja protiv Tuluza). Najava koja je neminovno rasplamsala Španiju i Madrid, kojima će se pridružiti ovog leta.

To je slučaj, na primer, madridskog lista ACE, već ushićen idejom da francuza vidi kako igra uz Belingema, Viniciusa i co: „ono što je bila otvorena tajna upravo je potvrdio francuski igrač, koji je najavio odlazak iz pariskog kluba (…) Svojim više nego predvidljivim dolaskom u Madrid, Florentino Perez će ponoviti galaktičku eru u kojoj su se fudbaleri poput Figa, Zidana i Ronalda poklopili u ekipi. Mbape bi se pridružio Belingemu i Vinicijusu u obilju zvezda. Trojica od četvorice najskupljih igrača na planeti okupirali bi renovirani Santjago Bernabeu“– piše dnevnik.

Čak i katalonska štampa ulazi u to

Čuveni španski program El Chiringuito posvetio je celu emisiju francuskoj zvezdi. Na društvenim mrežama programa pojavili su se i mnogi mimovi, sa očiglednom idejom da će se rodom iz Bondija pridružiti Viniciusu, Belingemu i Rodrygu. Sajt Relevo piše mu: „Kajlijan Mbape (25 godina) sapunica se bliži kraju. Posle višemesečnih glasina i spekulacija o njegovoj budućnosti, napadač je preduzeo definitivan korak objavljujući otvorenu tajnu na svojim društvenim mrežama: napušta PSG. Pored toga, precizira da će otići u drugu ligu, što potvrđuju sve naznake koje ga vode u Real Madrid“.

Isto važi i za Sport : „Svojim oproštajem od pariskog kluba, Mbape treba da da samo poslednju objavu, koja će poslužiti da se kaže da je sada novi igrač Real Madrida. Preduzeli ste prvi korak, samo drugi ostaje. Najava koja ne bi trebalo dugo da dolazi, ali sve ukazuje da će tako biti i posle finala Lige šampiona“, piše katalonski dnevnik, podsećajući i na to zašto je potpisivanje Parižana u Barči bilo „Nemoguće“. S tim da su finansije Blaugrane još uvek u minusu, Barča nikada ne bi uspela da parira uslovima francuskog internacionalca.

Generalno gledano, objava Kajlijan Mbapea nije uspela da natera ceo fudbalski svet da reaguje. (skoro) kraj sapunice koja tako oslobađa neke evropske medije. „Sada je stvarno gotovo“, tvrdi, u tom pogledu, la Gazzetta dello Sport u Italiji. U Engleskoj, „Mbapeov oproštaj od PSG-a“, prikazuje se na naslovnoj strani Dejli Mejl. Konačno za nemačke medije Sport1, „Mbappé saopštio svoju odluku“. Požar koji nije gotov i koji bi trebalo da traje još nekoliko dana, do dugo očekivane zvanične službe: njegovog potpisivanja u Madridu. Već uveravan u titulu španskog šampiona, madridski klub će igrati finale Lige šampiona 1. juna protiv Borusije Dortmund i verovatno će tek posle moguće proslave postevropske titule biti saopšten dolazak Francuza. Verovatno pre početka Evrokupa 14.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.