La Liga: Đirona se suočava sa velikim problemima!

La Liga: Đirona se suočava sa velikim problemima!

On je senzacija sezone u Španiji. Dobar deo sezone, Đirona je čak delovala kao da može da se održi protiv Real Madrida u trci za titulu, pre nego što je pustila. Solidan drugi sa četiri utakmice do kraja, Mišelov čovek je već siguran da će igrati u sledećem izdanju Lige šampiona, prvi put u istoriji kluba. Odličan učinak omogućio je odličnim taktičkim kvalitetima španskog trenera, čiji je tim do sada postigao 73 gola u La Ligi, jedan manje samo od Real Madrida.

Naravno, veoma su mu dobro pomogli igrači poput Aleksa Garsije, Savinhoa ili Artema Dovbika, trenutnog najboljeg strelca španske lige. Jasno je da navijači kluba imaju šta da proslave. U kancelarijama smo, s druge strane, posle proslave vikenda već na poslu i možda ćemo imati malo vremena za uživanje na plaži i lepo vreme katalonske obale ovog leta. Zaista, postoji nekoliko vrućih problema, počev od stadiona koji će se koristiti za Ligu šampiona. Montilivi, arena koja je domaćin Kataloncima, trenutno nije po standardima UEFA da bude domaćin mečeva Lige šampiona.

Užasan prozor za prenos

Ukoliko klub želi brzo da radi na obavljanju neophodnih radova, uprava je prinuđena da razmišlja o preseljenju utakmica. Sve ukazuje na to da bi Đirona mogla da odigra svoje mečeve u komšijama Barselone, na Stad Olimpiku de Montjuić gde Barča igra ove sezone, ili u Korneliji, gde igra drugi klub katalonske prestonice Espanjol. To je interesantna perspektiva sa finansijske tačke gledišta, s obzirom da bi ovi stadioni mogli da prime mnogo više gledalaca od Montilivija koji će biti ograničen na oko 10.000 navijača, posebno zato što UEFA zabranjuje prenosive tribine. Međutim, među navijačima žele da igraju u Montiliviju, gde je samo Real Madrid uspeo da pobedi ove sezone. Mišel, trener, takođe je potvrdio da želi da igra na svom uobičajenom stadionu čak i ako to znači da mora da sedi na značajnom prilivu novca.

Zatim, ekipa će takođe biti žrtva sopstvenog uspeha, a mnogi veliki evropski klubovi pokušaće da naprave svoje letnje trčanje u timu. Plejmejkera Aleksa Garsiju prate Bajer Leverkuzen, FK Barselona i Atlético de Madrid, ni manje ni više. Migel Gutijerez, veoma perspektivni levi bek, takođe je popularan u Engleskoj i Nemačkoj, a čak se kaže da bi Real Madrid mogao da ga vrati u repatrijaciju. Mančester siti bi mogao da računa na Savinhoa sledeće godine, dok će Dovbyk takođe biti predmet sočnih ponuda. Očekuje se da Barča zadrži Erika Garsiju, koji je bio na pozajmici ove sezone, a Ivan Martin, startni vezni igrač, želeo bi da ode u Atletiko. Dovoljno je reći da ćete morati da imate jak oslonac da biste se nadali da ćete zadržati sve ove divne ljude…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.