FK Barselona želi da se reši 17 igrača

FK Barselona želi da se reši 17 igrača

Naporno je leto pred FK Barselona, kako u pogledu odlazaka, tako i dolazaka. Ali možda malo više u pravcu polazaka svejedno. Posle neuspešne sezone, obeležene eliminacijom u četvrtfinalu C1, gubitkom titule u Šampionatu, i eliminacijom u četvrtfinalu Kopa del Reja, katalonski klub želi da skicira novi momentum za sledeću sezonu. U tom smislu, El Desmarque preuzeo zalihe ove srede od igrača koji će verovatno napustiti Barçu narednih nedelja. Ne iznenađujuće, Markos Alonso, potkopan povredom leđa od decembra i osuđen na zamenu, spakovaće kofere na kraju ugovora. Nekoliko pozajmljenih igrača takođe bi moglo da sledi taj primer, tačnije Serginho Dest (PSV), koji je rekao da nema nameru da se vraća sve dok je Ksavi tamo, ili Clément Lenglet, za koga će se tražiti izlaz.

Julián Araujo (Las Palmas) i Álex Valle (Levante), koji dobro nastupaju u svojim klubovima, trebalo bi da imaju svoju šansu kada se vrate, bar u predsezoni. Ali ako Ksavi ne bude ubeđen, Barča će tražiti privremeni izlaz. Za Marokanca Chadi Riad, šanse da Betis iskoristi svoju opciju od 3 miliona evra za kupovinu rastu iz dana u dan, a one koje vide kako se vraća u Kataloniju se smanjuju. Pablo Torre, nedostatak vremena za igru u Đironi, i Ansu Fati, usporen povredom kolena tokom svoje čarolije u Brajtonu, trebalo bi da bude pozajmljen, još jednom. El Desmarque precizira da je jedino zadovoljstvo Barse među njenim pozajmljenim igračima Erik Garsija, koga je Ksavi iznajmio poslednjih dana. Španski internacionalac će se najverovatnije vratiti.

Veoma teško može napustiti klub

Šta je sa portugalskim internacionalcima? Žoao Cancelo I João Félix ? Za medije, jedina šansa da ostanu u Barsi bila bi produženje kredita. Bivši, nedodirljivi starter, ali gubi zamah poslednjih nedelja, i dalje veoma ceni Ksavija. Ovo poslednje je videlo kako se njegovo vreme igranja raspliće već nekoliko meseci. Horhe Mendeš možda ima intiman odnos sa Džoan Laportom, ali je gotovo nezamislivo da Barča ponudi dvojici igrača u vidu dva besplatna transfera. Još jedan igrač, i to ne najmanje, verovatno će napustiti Kataloniju: Ronald Araujo. Rejting popularnosti Urugvaja drastično je opao već nedeljama, a u slučaju kolosalne ponude, neće biti zadržan, pogotovo ako se erik Garsija vrati i perspektivni Mika Faje bude promovisan u prvi tim.

U sredini terena, El Desmarque uverava da Frenki de Jong I Pedri biće plasirana na tržište ako štrиe atraktivne ponude. Ovo je iznenađujuća informacija, ali ona koja se može razumeti imajući u vidu da klub ne prolazi kroz najprosperitetniji period u svojoj istoriji finansijski. Bivši takođe prima jednu od najvećih plata u garderobi, dok ovaj drugi pati od povreda. Rafinja takođe bi mogao da odleti na drugo nebo, posebno jer njegova vrednost na engleskom tržištu i dalje nije ugrožena. Robert Lewandowski, koji će ovog leta proslaviti 36 godina postojanja, neće biti izabran, niti će biti Oriol Romeu, čiji je dolazak prošlog leta bio prava greška u kastingu. Na kraju, ostaje da se vidi šta će Barča uraditi sa svojim brazilskim čudom Vitorom Rokeom (19 godina), za koga se očekuje da postane budući broj 9 kluba ali koji se od dolaska mučio da se pokaže. Ideja o kreditu sve više dobija na zamahu u iberijskoj štampi. Ukratko: leto neće biti sinekura za Barselonu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.