Barka može da uštedi 31 milion evra zahvaljujući Vitoru Rokeu

FK Barselona: Vitor Roke je na dnu rupe!

Stigavši prošle zime za honorar od 30 miliona evra (ne računajući bonuse) u FK Barselona, Vitor Roke je daleko od jednoglasnog, makar kao podsetnik, trebalo je da bude iskorišćen samo iz sezone 2024/2025. Brazilac se željno iščeku u Kataloniji, i ne potvrđuje nužno nade koje su mu stisnute (samo dva postignuta gola na 11 odigranih utakmica). Dok se odlazak proučava već ovog leta kao što je nagovestio njegov agent ako se situacija ne promeni, s tim da je nekoliko klubova Lige 1 u pokretu, FK Barselona bi zahvaljujući njemu mogla da ostvari veliki dobitak.

U slučaju odlaska, malo je verovatno da će FK Barselona platiti 31 milion evra bonusa kao što je naznačeno Relevo. Katalonski klub mora da plati bonuse u koracima od pet miliona evra svake sezone u kojoj Vitor Roke igra najmanje 50 odsto utakmica, do 25 miliona. Još pet miliona biće isplaćeno ako 19-godišnjak bude imenovan među trojicu finalista za fifa nagradu ‘Najbolji’, a preostali milion će proći ako Brazilac uspe da osvoji Balon d’Or kao igrač Barke. Ali odlazak bi bio veliki menjač igara. Važan faktor za Barsina ušteđevina.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.