FK Barselona: Bivši pobednik Balon d’Ora brani Vitora Rokea

FK Barselona: 2 kluba iz Lige 1 žele da naprave veliki potez za Vitora Rokea

To je slučaj koji je poslednjih nekoliko sati palio FK Barselona. Stigavši ovog leta sa etiketom velike brazilske pukotine, Vitor Roke zapravo nije imao vremena da pokaže koliko vredi ispod majice Blaugrane. Zamenu Roberta Levandovskog, bivši PR igrač Atletika nije igrao mesec dana i odigrao je samo 300 minuta i postigao dva gola. Delikatna situacija za 19-godišnjeg napadača koji bi bio nesrećan i koji je izazvao gnev svog predstavnika koji je noć pre toga kastigirao Ksavija i Barču. Ovakva situacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Legenda katalonskog kluba, Rivaldo nije uspeo da govori o drami koja okružuje njegovog mlađeg brata. A za Balon d’Or iz 1999. nema dovoljno informacija da bi se dalo jasno mišljenje o situaciji:

«Mislim da je Vitoru Rokeu ponestalo prilika. Dali su veoma malo minuta igraču koji se izdvojio u brazilskoj ligi. Veoma je mlad i nije imao prilike da pokaže svoj fudbal. Ponekad se desi. Nije imao nikakvih prilika i sada misle da igrač neće biti od koristi klubu, pa će tražiti transfer. Mislim da mu Barselona nije dala više prilika i da je dobar igrač, ima budućnost. Spolja ne znam šta se tačno desilo i ne znam kako izgleda njegov iz dana u dan na treningu da vidim da li zaslužuje šansu. Ali znamo šta je uradio u Atletiko Paranaenseu i brazilskom prvenstvu. Ne znam da li je to bio nedostatak prilika ili to nije pokazao na treningu Barselone i zato nije dobio priliku.»

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.