FK Barselona ima malo verovatan povratak u planu

FK Barselona ima malo verovatan povratak u planu

Trenirao u FK Barselona, otišao u Mančester siti i vratio se u FK Barselona, Erik Garsija (23 godine) bio je jedan od prvih potpisa od povratka Džoana Laporte na mesto predsednika katalonskog kluba. Stigavši kao slobodan agent, španski centarfor nije bio baš ubeđen. Posle mešovite prve sezone obeležene sa nekoliko grešaka, prošle sezone je malo igrao sa 32 nastupa, ali sporednu ulogu u Ksavijevom timu. Ali to je bilo bez uzimanja u obzir njegove sjajne sezone 2023/2024.

Zaglavljen na leto iza Žila Kundea, Ronalda Araujoa, Andreasa Kristensena i Iniga Martineza, napadač sa desne noge je gurnut ka izlazu. Đirona je iskoristio priliku nudeći mu suv kredit i to je dobro ispalo. Snažan čovek u Mišelovu odbranu i sposoban da ponekad pomogne kao desni bek, Erik Garsija je uspeo da unese spokoj u Đironinu rearguardu. Neprikosnoven sa 29 nastupa i 3 postignuta gola, Katalonac je u potpunosti uključen u istorijsko drugo mesto Blanquivermellsa u La Ligi. I to ne prolazi nezapaženo od strane komšija Barselone.

Deko i Ksavi su jednoglasni

Još jednom veoma dobar protiv FK Barselone u velikoj pobedi Đirone (4-2) prošle subote, Erik Garsija je bio ubedljiv u očima katalonske uprave. Prema Mundo Deportivo, on je takođe jedini pozajmljeni igrač koji se potpuno uverio da će se pridružiti planovima FK Barselona za sezonu 2024/2025. Velika nagrada za igrača pod ugovorom do juna 2026. koji nije bio zatvoren idejom da ostane u Đironi ako mu vrata FK Barselona ne budu otvorena.

Ksavi, koji se nije baš zalagao za njegov odlazak prošlog leta, i sportski direktor FK Barselona Deko ubeđeni su u doprinos koji bi Erik Garsija mogao da pruži FK Barseloni, pogotovo što ima još dosta posla za pune beke sa dosijeom Žoao Kancelo još uvek nije odlučen i mogući povratak Džulijana Araujoa (Las Palmas) i Aleksa Valea (Levante) koji će imati svoju šansu Erik Garsija već može da se pripremi za budućnost spokojno, Barča će mu ponuditi drugu šansu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.