Atlético de Madrid: dramatičan preokret za Žoao Félix

Atlético de Madrid: dramatičan preokret za Žoao Félix

Šta ako se potvrdi preokret u situaciji? Pozajmljen FK Barseloni sa opcijom kupovine, Žoao Félix nije krio radost što je napustio Kolčonerose i Dijega Simeonea kako bi se pridružio jednom od svojih voljenih klubova. „Srećan sam ovde. Ako ostanem, dobro, moja porodica je dobro i videćemo šta će se desiti u budućnosti. (…) Naravno, više volim ovaj stil od Barselone, sebe i svih igrača. Ako pitate svakog igrača, ako pitate i igrače Atletiko, oni bi više voleli da igraju više vremena u napadu, to je sigurno. Ako ne odgovore na to pitanje, lažu.“ Osim što portugalska prelepa priča u Kataloniji buja.

Lokalni mediji su 24. Sa 10 golova i 6 asistencija na 41 utakmici u svim takmičenjima, Portugalac je daleko od toga da ima dovoljno povratka da ubedi Barsu da pusti 60 miliona evra koliko atlético traži. A s obzirom na katalonske finansije, nemoguće je da Barča potroši toliku sumu na tako neregularnu stavku. Da li je Žoao Félix spreman da se vrati u Atlético? Prema ACE, madridski klub ozbiljno razmatra ovu opciju!

Atlético ne želi da proda Felixa

Španski dnevnik uverava da rukovodstvo Kolčonera razmatra ovaj scenario kao realan opciju. I to sa dobrim razlogom. Atlético je potrošio 127 miliona evra za kupovinu bivše zvezde Benfike 2019. Ne dolazi u obzir da predsednik Enrike Čerezo rasproda svog igrača, čiji ugovor traje do 2029. Žoao Félix se nije uverio tokom svoje tri i po godine provedene u Madridu (34 gola, 18 asistencija na 131 utakmici u svim takmičenjima), ali čini se da finansijski ulog ima prednost u odnosu na želju da se po koju cenu reši elementa koji se nikada nije slagao sa Dijegom Simeoneom. Osim što ova poslednja tačka ostaje glavno pitanje. Ako se Feliks vrati u Atlético, da li stvarno ima љanse da ostane tamo sa Simeoneom na klupi?

Upitan o odlasku svog napadača, Simeone je jasno uperio prst u Feliksov nedostatak napora da se uklopi u kalup Kolčonera. „Bilo da se radi o mišljenjima ili ličnim gestovima, razvijeno pitanje je upućeno osobi koja ih je napravila. Jasno je da ljudi u Atlético-u ne cene određene gestove, jer imamo drugačiji način gledanja na stvari. Kada ne razumeš kako stvari funkcionišu tamo gde si ti, teško je koegzistiraju. Kao da dolazim u Španiju iz Argentine i želim da živim kao u Argentini. Navike su drugačije.“ Pošto je postao zamena u Barseloni, Félix zna da ga isti status čeka i u Madridu ako se vrati. Da li će zaista biti spreman da se potrudi da se iskupi? Ništa manje nije sigurno. Da ne spominjem da mu je izvesni Antoan Grizman ukrao broj 7. Da se nastavi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.