Real Madrid: Dolazak Kajlijana Mbapea imaće velike posledice po Belingema i Viniciusa Juniora!

Real Madrid: Dolazak Kajlijana Mbapea imaće velike posledice po Belingema i Viniciusa Juniora!

Više nema sumnje: Kajlijan Mbape će biti igrač Real Madrida. Posle sedam sezona sa Pari Sen Žermenom, Bondynois će ovog leta odleteti u špansku prestonicu. Sa Ligom šampiona u koferu? Saznaćemo ove nedelje, a onda verovatno 1. juna na Vembliju ako se kvalifikuju za finale. Jedno je sigurno, međutim, potpisivanje francuske zvezde proslaviće kao titulu većine pristalica Merenguea, a za njega je rezervisana galaktička prezentacija.

Francuski internacionalac će se pridružiti La Ligi i pokušati da tamo uđe u istoriju, on koji bi oduvek sanjao da nosi belu košulju. Međutim, njegov dolazak će, logično, imati posledice. Pogotovo u svlačionici, gde će neki veliki igrači videti Mbapea kako stiže sa ogromnom platom, bonusima i statusom napadačkog lidera koji je već stečen pre nego što je odigrao makar jedan minut. Real Madrid mora veoma pažljivo da upravlja svačijim egom.

Oduševite ostale igrače

Kako ističe Karlos Karpio, zamenik direktora lista Marca, Mbapeov dolazak na „Bernabeu“ bi na kraju mogao da ima prilično pozitivne posledice po ostale igrače. Novinar objašnjava da bi madridski direktori imali da povećaju platu Džudu Belingemu kao i platu Viniciusa Juniora – malo u ovom slučaju – kako bi njih dvojica i Francuz imali znatno slične emolumente.

Novinar iz Marca, pozivajući se na izvore unutar kluba, objašnjava da je Real Madrid odustao od određenih oblasti u pregovorima sa Mbape klanom, kao što su prava na imidž. Za njega su sume koje će Francuz staviti u džep veće od onoga što je zapravo rečeno u španskoj štampi. U svakom slučaju, Džud Belingem ima razloga za osmeh: imaće bolju platu sledeće sezone i novog saigrača koji će isporučiti kavijar!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.