La Liga: Sevilja nastavlja dobro trčanje i umalo osudila Granadu

La Liga: Sevilja nastavlja dobro trčanje i umalo osudila Granadu

Na kraju 34. Na početku meča obe ekipe su bile dobro raspoložene. Uprkos novootkrivenoj čvrstina poslednjih nedelja, Granada je brzo priznala prvi gol na utakmici. Posle kombinacije na desnom boku između Lukasa Očamposa i Jesusa Navasa, španski kapiten je pronašao svog kolegu Markosa Akunju na drugoj strani koji je zaglavljem (12′ pobedio svog sunarodnika Augusta Batalu). Od tada pa na dalje, Grenadini su insistirali na izjednaиenosti.

Pozajmljeni igrač Mančester junajteda Fakundo Pelistri mislio je da je izjednačio pre nego što je VAR isključio gol pošto je lopta i ranije skakala van granica. Međutim, Sevilja je uspela da prekine zastoj zahvaljujući Jusefu En-Nesiriju i 1:2 sa Lukasom Očamposom (51′). Dodi Lukebakio je zapečatio pobedu svog tima pošto je otvorio Karlosa Nevu (79′). Ovim rezultatom (3-0), Seviljanci nastavljaju uspon na stajalište i sada su 12. Uprkos dobrim rezultatima u poslednjih nekoliko nedelja (2 pobede i 1 remi u poslednje tri utakmice), Granada je skoro izgubila svaku šansu da ostane budna. Penal sa 11 bodova zaostatka za Majorkom (17), preostale četiri utakmice možda neće biti dovoljne.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.