FK Barselona: Vitor Roke je na dnu rupe!

FK Barselona: Vitor Roke je na dnu rupe!

Slučaj Vitor Roque zapalio je Kataloniju. Stigavši u FK Barselonu prošle zime, mladi brazilski napadač je imao košmarni početak svoje avanture u majici Barselone. Uprkos 30 miliona evra (ne računajući bonuse) koje su platili katalonski lideri i otpusnu klauzulu određenu na milijardu evra, desna ruka od 1m72 za sada mora da bude zadovoljna sa nekoliko bitova meča. Između januara i početka februara pojavio se 7 puta na svim takmičenjima (0 startova), ukupno 133 minuta. Nedovoljno za čoveka koji je dobio nadimak „El Tigrinho“.

Ispraćen protiv Alavèsa 3. februara i u stanju nerazumevanja, internacionalac iz Auriverde (1 kapa) je mislio da može da vidi svetlo na kraju tunela kada je Ksavi odlučio da ga još malo pozove tako što ga je dva puta startovao (protiv Selte de Vigo i Kadiza), ne dozvoljavajući mu da odigra pun meč. Ono što se posle desilo konačno je potvrdilo nelagodnost koju je doživeo bivši igrač Atletiko Paranaensea. Prisutna više od 4 meseca u Španiji, 19-godišnja zvezda je odigrala samo 13 utakmica u svim takmičenjima za rekord od dva mala gola.

Vitor Roke je pukao!

„Odlučićemo na kraju sezone. Nije lako doći iz druge lige, nije lako napraviti razliku u Barsi. Potrebno mu je više minuta, više samopouzdanja i na kraju sezone ćemo odlučiti“.Rekao je tada Ksavi, nekoliko sati posle prvih glasina o odlasku sledećeg leta. I zaista, španska štampa je nedavno prenela da su Mančester junajted, Napoli, Olimpiki Lionnais i OGC Najs već kontaktirali predstavnika Brazila sa pogledom na moguću pozajmicu. Veoma delikatna situacija u kojoj Mundo Deportivo Vratio se ove nedelje.

Prema poslednjim otkrićima iberijskih medija, Vitor Roke je, naime, veoma pogođen ovim prvim mesecima u Kataloniji. Često hvaljen zbog svoje mentalne snage i džoi de vivre, čovek koji vidi da mu ugovor traje do juna 2031. godine sada bi se našao u dubokoj nelagodnosti. MD potvrđuje, s tim u vezi, da je osoba koja je zabrinuta rastužena njegovim isključenjem i nesposobna da prekine vezu, do te mere da plače kada se vrati kući. Oblik depresije koji je potvrdila njegova pratnja, takođe precizirajući da Ksavi više ne razgovara sa njim i da je komunikacija između njih dvojice prekinuta.

Ako ovaj drugi pokušava, trenutno, da stavi dobro lice, sada je u opštem nerazumevanju i veruje da su Feran Tores i Mark Guiu omiljeni u odnosu na njega. Verzija koju, međutim, ne deli tehnički kadar Barse, tvrdi da je napravljen pojedinačni video koji će mu pokazati šta su očekivali od njega i da je on takođe jedan od igrača koje trener ispravlja i najviše ohrabruje na treningu. Jedno je sigurno, Vitor Roke se trenutno, čini se, nalazi na dnu rupe i nedavni ironični tvit njegovog partnera, nekoliko minuta nakon što je razumeo da se Brazilac neće pojaviti protiv Đirone, samo potvrđuje postojeću nelagodnost…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.