La Liga: Selta de Vigo skoro u ligi posle pobede nad Viljarealom

La Liga: Selta de Vigo skoro u ligi posle pobede nad Viljarealom

Cela Galicija sada može da predahne. Suočavajući se sa Viljarealom ove nedelje 34. dana La Lige, Selta de Vigo im je skoro garantovala opstanak pobedom na kraju sezone (3-2). Iznenađeni otvaračem Džerarda Morena (12′), domaća strana je potom iskoristila ispraćaj Dolazine da postigne dva gola pre pauze. Iago Aspas je prvi postigao svoj 8. gol u sezoni, sa penala (22′), pre nego što ga je imitirao Norvežani Larsen koji je postigao svoj 12. gol (39′).

Ubrzo posle obeležavanja sata, Viljareal se vratio da postigne gol zahvaljujući bivšem Parižaninu Gončalu Guedesu (65′), ali je konačno Grka Anastasios Douvikas ugasio nade Marselinovih ljudi. Zahvaljujući ovom rezultatu, Selta de Vigo je ispustila Kadiza, prvog u zoni relegacije, na 8 poena. Viljareal se udaljava od Evrope i Betisa, 7. i 7. poena zaostatka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.