Al Nasr: Klub već želi da vrati Ajmerika Laportea u Evropu!

Al Nasr: Klub već želi da vrati Ajmerika Laportea u Evropu!

On je bio deo talasa igrača koji se nisu ustručavali da se pridruže Saudijskoj Arabiji prošlog leta, uprkos više nego interesantnoj sportskoj situaciji u Evropi. Španski internacionalac je izabrao da potpiše za Al-Nasr, pored Kristijana Ronalda između ostalih. Na saudijskom tlu, igrač obučen za Atletik brzo je sebi napravio mesto kao neprikosnoveni starter.

Dvadesetdevetogodišnji centralni odbrambeni igrač odigrao je 24 utakmice Saudijske Pro Lige sa svojim timom, postigavši čak 4 gola. Ali kao što novine objašnjavaju Marca, klub želi da stavi tačku na saudijsku avanturu španskog internacionalca. Bio je to Atletik, njegov trening klub, gde je igrao dugi niz godina pre nego što je 2018. potpisao za Mančester siti.

Realna opcija

Baskijski klub, koji ima veoma dobru sezonu pošto se nalazi na petom mestu La Lige i upravo su osvojili Kopa del Rej, namerava da ojača svoj defanzivni sektor i namerio se na svog bivšeg igrača. Iberijski list ukazuje na to da klub ima novca u kasi, iako bi igrač morao da uloži finansijski napor pošto ne bi mogao da primi iste emocije kao u Saudijskoj Arabiji. Trogodišnji ugovor ga već čeka u Bilbau, kome je takođe potrebno zeleno svetlo al-Nasra.

Saudijski klub je platio 25 miliona evra da ga potpiše, što je iznos koji tim iz La Lige može da priušti. Marca dodaje da bi igrača dočekala raširenih ruku publika u San Mamésu i da je interesovanje Atletika veoma ozbiljno, s tim da Baskijci traže iskusnog igrača koji će napraviti novi korak. Takođe, ostaje da se vidi šta glavna osoba koja se tiče misli o tome!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.