La Liga: Bilbao pobedio devet protiv Jedanaest protiv Getafea

La Liga: Bilbao pobedio devet protiv Jedanaest protiv Getafea

U uvodnom meču 34. kola La Lige, Getafe i Atletik Bilbao suočili su se u petak uveče u Estadio Koloseum Alfonso Perezu. Getafe, koji je trenutno 10. sa 43 boda, nema više za šta da igra, dok je Bilbao, na 5. poziciji sa 58 bodova, nameravao da konsoliduje svoje kvalifikaciono mesto u Ligi Evropa i čak izvrši pritisak na Atlético de Madrid, koji još uvek nije siguran u svoje mesto u Ligi šampiona.

Bilbao je brzo otvorio pogodak zahvaljujući Injakiju Vilijamsu (1-0, 27′), koji je potom dva puta postigao pogodak u drugom poluvremenu da bi obezbedio pobedu (2-0, 51′). Sveden na desetoricu sa ispraćajem Alvareza (58′), potom na devet sa onim Aitora Paredesa (79′), Baskijci su se držali, posebno zahvaljujući odličnom Unaju Simónu, koji je spasao penal od Grinvuda (88′). Bilbao sada zaostaje tri boda za Atléticom, pre nego što ugosti Osasunu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.